I stöten. Halmstad BTK:s Tilda Johansson vann en final och förlorade en i Värendsspelen. På lördagen är det nystart i Pingisligan mot Åsa.
I stöten. Halmstad BTK:s Tilda Johansson vann en final och förlorade en i Värendsspelen. På lördagen är det nystart i Pingisligan mot Åsa.

HBTK-profiler möttes i två finaler

Halmstad BTK:s Tilda Johansson och Erika Fronth är i gott slag inför lördagens omstart i Pingisligan A. I genrepet, klassiska Värendsspelen i Växjö, möttes U21-landslagsduon i två finaler – och vann var sin.

ANNONS
|

Tilda Johansson segrade finalen i elitklassen med 3–2 i set (12–10 i skilje), medan Erika Fronth drog det längsta strået i 20-årsfinalen med 3–1 i set.

– De är i väldigt bra form och det bådar gott inför helgen. De utvecklas hela tiden, säger Anders Björding, lagledare i Halmstad BTK.

På lördagen är 19-åringarna huvudfigurer när HBTK inleder vårsäsongen i Pingisligan hemma mot jumboplacerade Åsa.

Luxemburgska ex-världsmästarinnan Xia Lian Ni-Danielsson – som hade 12–0 i matchfacit i höstas och bidrog starkt till att HBTK firade jul som tabelltvåa – spelar däremot inte utan kommer att matchas sparsamt under vårupptakten.

– Vi vill ha Xia Lian i slutspelet och nu har hon spelat sina fem matcher. Det är möjligt att hon kommer in på slutet så att hon får känna på spelarna i lag som vi eventuellt kan få möta i kvartsfinalen, men tanken är att våra yngre spelare ska få chansen att spela nu för att de ska utvecklas, förklarar Anders Björding.

ANNONS

I höstepilogen vann HBTK i Åsa med hela 6–1. Med nordhalländskorna har sedan dess förstärkt med inte mindre än tre utländska spelare: Rahel Aschwanden från Schweiz, Wu Yuetong från Kina och Anna Rossikhina från Ryssland.

– Nu vänder serien och det kommer att komma in en hel del spelare. Andra halvan av serien kommer att bli helt annorlunda, konstaterar Anders Björding.

Fakta: Helgens matcher

Lördag:

Halmstad–Åsa

Arvika–Storfors

Eslöv–Dänningelanda

Spårvägen–Team Mälarenergi

ANNONS