Erika Fronth vann två av sina tre singlar när Halmstad BTK pressade serieledande Eslöv till en avgörande dubbel. Där förlorade hon dock i par med Martine Toftaker.
Erika Fronth vann två av sina tre singlar när Halmstad BTK pressade serieledande Eslöv till en avgörande dubbel. Där förlorade hon dock i par med Martine Toftaker. Bild: Roger Larsson/arkiv

HBTK pressade serieledarna till skiljematch: ”Känns surt”

Halmstad BTK kommer allt närmare serieledande Eslöv. Söndagens ligafajt togs till en avgörande dubbel – där Erika Fronth och Martine Toftakter dock förlorade i två raka set.
– Just nu känns det surt. Men det är skönt att ta en poäng i alla fall, säger Fronth.

ANNONS
LocationHalmstad Arena||

Pingisligan

Halmstad BTK 4

Eslöv 5

Halmstad BTK mötte Pingisligans bästa och sämsta lag i helgens två matcher. Lika lätt som det gick mot jumbon Lyckeby i lördags – lika tufft var det mot Eslöv på söndagen i vad som kan ha varit en försmak av en stundande SM-final.

HBTK:arna tog för sig och pressade de regerande mästarna till en avgörande tiebreak-dubbel. Där räckte Erika Fronth och Martine Toftaker dock inte till utan föll i två raka set mot Caroline Tanskar och Noomi Baasan: 10–11, 5–11.

Men det var också första gången som Fronth och Toftaker spelade ihop eftersom Fronths vanliga partner, Jennie Edvinsson, är skadad.

ANNONS

– Det kändes väl kanske inte helt på topp. Vi gick ihop några gånger. Men det blir bättre ju mer man spelar, säger Erika Fronth.

Samtidigt kom mer samspelta Tanskar och Baasan från en dubbelseger dagen innan mot Lekstorp.

– Ja, de var faktiskt täta i dubbel. Det kändes som att de hade en bra plan, säger Fronth.

I singelspelet var det mest intressanta på förhand om HBTK:s Stina Källberg skulle kunna upprepa skrällen senast nere i Eslöv, då hon blev den första spelaren på 19 år att besegra ”omöjliga” Li Fen i en seriematch.

Det kunde OS-kvalaktuella Källberg inte – men det var nära.

Hon hämtade in ett 0–2-underläge i set till 2–2 och tvingade fram ett skiljeset. Där ryckte Källberg till en 3–0-ledning – men erfarna Li Fen vände och vann med 11–7.

LÄS MER:Källberg & Co värmde upp med att krossa jumbolaget

ANNONS