Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Karlsson.

HBTK missade guldchansen

Avgörande SM-final och ankaret Mattias Karlssons sista match i klubben. Då klappade HBTK ihop och föll tungt. – Det känns bara tomt nu, säger Mattias.

SM-final 3:3
Eslövs AI BTK–Halmstad BTK 4–1

Mycket handlade om Mattias Karlsson under säsongens sista match. HBTK:s storstjärna och ankare gjorde sin sista match med klubben innan det bär av till proffslivet i Frankrike.

Men han fick inte riktigt den sista kvällen med gänget som han hade hoppats på.

– Det är klart att det är tungt. Jag trodde verkligen att vi skulle kunna ta guldet i år, speciellt efter första matchen då vi var riktigt bra, säger Mattias Karlsson.

Karlsson vann förvisso sin inledande match mot Mathias Översjö, men helt problemfritt var det inte. Det blev en ruskigt jämn match där det till slut krävdes ett skiljeset. Då var HBTK-stjärnan starkast och vann med 11–9.

Kvällens andra match blev ännu tuffare. Eslövs kines Xu Hui är otroligt svårslagen och gjorde processen kort med Karlsson under de första seten  2–11, 3–11. Han höjde sig till tredje set och kämpade tillbaka till 11–3-seger, men kinesen var återigen starkast i fjärde och avgjorde till 3–1 i set efter 11–5.

– De har Xu och det är en avgörande faktor. Han är en av Europas bästa spelare, så det är klart att han är riktigt tuff att möta, säger Karlsson.

– Det är väldigt tungt att avsluta på det här sättet. Men det känns som att vår stora chans var i det andra mötet. Hade vi haft lite mer marginaler med oss där hade vi mycket väl kunnat ta det.

Parallellt med Karlssons matcher hade även Harald Andersson och Fabian Åkerström en tung kväll.

Harald fick inleda mot Xu Hui, och i vanlig ordning fick han en hel del problem.

Hui har varit en segermaskin i årets serie av en anledning och städade även undan Andersson relativt lätt genom 3–1 (11–7, 11–5, 10–12, 11–4).

Fabian Åkerström hade också problem att få ett övertag mot Robert Svensson och föll även han med 3–1.

I den avgörande omgången såg det ut som att luften hade gått ur HBTK. Champions League-finalisten Eslöv avgjorde ganska enkelt då Mathias Översjö körde över Fabian Åkerström, 3–0 (11–4, 11–3, 11–7).

– Det känns bara tomt nu, besviket. Vi klarade inte av att komma upp i samma höga nivå som vi har haft tidigare. Men vi möter också Europas kanske bästa klubblag, så på pappret är vi det svagare laget och måste nästan överträffa oss själva i de här matcherna, säger HBTK:s tränare Ulf "Tickan" Carlsson.

Medan Eslöv fick fira med champagnesprut och guldmedaljer var det ett desto mer lågmält HBTK-lag som fick ta emot sina silvermedaljer. Men SM-guld är ändå inte hela världen.

– Det är klart att det hade varit kul att få vinna SM-guld, men vi har en stor verksamhet. Att vinna SM-guld är inte det enda som räknas. Vi har en viktig del i verksamheten som går ut på att utveckla spelare, och där är vi i en egen klass i Sverige. Nu ska vi åka till OS med ett Halmstadlag. Det är också värt att uppmärksamma, menar "Tickan".