Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstad BTK:s Mattias Falck, rankad åtta i världen, är toppseedad i singel inför sommarens EM. Bild: PETTER ARVIDSON
Halmstad BTK:s Mattias Falck, rankad åtta i världen, är toppseedad i singel inför sommarens EM. Bild: PETTER ARVIDSON

HBTK dominerar EM-truppen trots att Ranefur väljs bort

Inför OS i Tokyo fick Halmstad BTK:s Kristian Karlsson till stor besvikelse kliva åt sidan i singelspelet till förmån för Anton Källberg.
Men till EM i Warszawa finns han med också i singel medan en annan HBTK:are, Elias Ranefur återigen blir reserv på hemmaplan och ytterligare en, världsåttan Mattias Falck är toppseedad.

Som femte spelare upptill Falck, Karlsson, Källberg och Jon Persson väljer förbundskaptenen Jörgen Persson den 19-årige Truls Möregårdh.

– Det var ganska givet att ta ut de fyra som ska till OS. Truls får den femte platsen i truppen och Elias Ranefur är reserv på hemmaplan, förklarar Jörgen till förbundets hemsida.

– Det är första gången på nästan ett år för de flesta spelarna som de kommer att få spela matcher i bäst av sju set och jag tror att spelarna kommer vara väldigt taggade på att spela mästerskap igen.

Den strävsamma och framgångsrika duon Mattias Falck/Kristian Karlsson bildar dubbelpar ihop med Anton Källberg/Jon Persson.

– Vi har flera medaljchanser. Mattias Falck är toppseedad i singel och alla de andra har också kapacitet att ta medalj. I dubbel har vi två riktigt bra par med goda möjligheter så vi åker till EM och siktar på medaljer, anser Jörgen där den svenska framgångseran började just i Polen 1980 med UEM-guld i Poznan varav Jörgen själv vann både pojk-kadett (mot J-O Waldner) och lag.

På damsidan finns också representation från HBTK i form av Stina Källberg som bildar damtruppen ihop med LInda Bergström, Filippa Bergand och Jennifer Jonsson.

Stina har ett tufft spelprogram framför sig då hon även ska spela dubbel ihop med Jennifer Jonsson och mixed tillsammans med Anton Källberg i mästerskapet som avgörs den 22–27 juni.

Senast Sverige vann ett EM-guld i singel var 2013 genom Li Fen medan Peter Karlssons EM-guld på herrsidan var för 21 år sedan.

Med andra ord finns det stora förväntningar på Mattias Falck.

.