Jagar SM-guld: Kristian Karlsson är en av tre herrspelare från Halmstad BTK som slagit sig fram till SM-semifinal i arenahallen.
Jagar SM-guld: Kristian Karlsson är en av tre herrspelare från Halmstad BTK som slagit sig fram till SM-semifinal i arenahallen.

Halmstadspelare sensationellt i SM-semifinal

Kristian Karlsson, Pär Gerell och Fabian Åkerström är alla klara för SM-semifinal i Halmstad arena. Däremot åkte favorittippade Mattias Karlsson överraskande ut.

ANNONS
|

Det är mycket Halmstad BTK i hemma-SM.

Tre av herrspelarna och en damspelare, Erika Front, är i semifinal i singel.

– Riktigt bra, myser Ulf ”Tickan” Carlsson, tränare i HBTK.

Men han och många andra hade säkerligen räknat med att se Mattias Karlsson gå längre i turneringen.

Karlsson, som häromdagen nådde sin bästa världsranking (24:a) någonsin efter en stark insats på världstourtävlingen i Qatar, försvann sensationellt i kvartsfinal.

Fabian Åkerström, träningskompisen i HBTK, spelade taktiskt smart och lyckades besegra Karlsson med 4–1i kvartsfinal.

– Det var första gången jag slog honom och det kunde inte ha kommit lägligare, myser Fabian Åkerström.

ANNONS

Karlsson fick inte spelet att stämma samtidigt som ”Fabbe” gjorde en av sina bästa matcher på länge.

– Fantastiskt bra gjort att slå Mattias. Det är alltid knivigt och lurigt att möta en träningskompis och oftast kommer det inandra aspekter än när killarna möter spelare från andra klubbar, säger ”Tickan”.

I semifinalen ställs Åkerström mot en annan träningskompis i HBTK – nämligen Pär Gerell.

Den 34-årige veteranen slog ut den regerande svenske mästaren Jon Persson efter en stenhård sjusetsmatch, där Gerell lyckades avgöra fram till 11–9 på sin fjärde matchboll.

– Jag var inte med i matchen och spelade dåligt i de två första seten. Därför slängde jag racket i golvet för att vakna till, hävdar Gerell.

Jo, sedan han gjort det och fått en varning spelade han upp sig rejält och vände både 0–2 och 2–3 till seger med 4–3.

– I fjol förlorade jag mot Jon i både SM och i franska ligan så det var skönt att få slå honom här på hemmaplan. Även om jag tappade 10–6 till 10–9 i skiljeset så visste jag hela tiden vad jag skulle göra för att vinna.

I den andra semifinalen ställs Kristian Karlsson, som vann guldet både 2014 och 2015, mot Söderhamns Anton Källberg.

ANNONS

På damsidan överraskade Erika Front med att ta sig till semifinal efter seger mot Hallandskollegan Filippa Bergand från Åsa. Segersiffrorna skrevs till 4–2 och Front jublade högt efter vinsten.

– Erika gjorde det jättebra, men nu väntar en tuff match mot Mathilda Ekholm, säger ”Tickan”

Jo, Boo KFUM-tjejen, som är rankad på 20:e plats i världen,är i Li Fens frånvaro storfavorit att vinna SM-guldet. En tuff uppgift för den 19-åriga Halmstadtjejen, som dock kan slå ur underläge.

Erika har säkrat minst ett brons även i dubbel där hon är framme i semifinal tillsammans med Tilda Johansson. I herrdubbel blir det också en ren Halmstaduppgörelse då Kristian Karlsson och Mattias Karlson möter Fabian Åkerström i par med Harald Andersson.

– Det finns bara en sak som grämer mig i dag och det var att vi inte fick någon av tjejerna i U20-final. Både Erika och Tilda la sina matcher och det känns surt, tycker ”Tickan”.

ANNONS