Halmstads nyckelspelare snart tillbaka: ”Behövs alternativ”

Simon Arvidsson kvar på bänken i coachroll efter sina handledsproblem. …Då lyckades Halmstad BTK inte upprepa segern mot Söderhamns UIF från förra veckan. Men mitt i mörkret kunde ändå tränaren Fredrik ”Figge” Håkansson ge ett glädjebesked:
– Simon är redo för spel.

ANNONS
|

Halmstad BTK 1

Söderhans UIF 4

– Han kunde eventuellt ha varit aktuell redan i dag om det hade blivit en avgörande dubbel. Så det ska bli skönt att ha något alternativ.

Jodå, den här kvällen hade HBTK-tränaren säkert velat spela ut sitt sista kort med ett spelarbyte i den andra halvan.

Speciellt som varken veteranen Fabian Åkerström eller unge norrmannen Borgar Haug stod att känna igen.

I stället var ”släkten” (och Viktor Brodd) värst.

För i förra veckan tvingades Anders Eriksson avstå spel på grund av skada. Men nu var han tillbaka i sin gamla (Halmstad) arena mot sin gamla klubb som han vann SM-guld med 2018.

ANNONS

I en svängig svajig match mot Fabian Åkerström var det han som såg till att Söderhamn kunde koppla greppet fram till 2–1 i matcher efter att Åkerström hade förlorat med 5–11, 11–9, 2–11, 11–4, 8–11, där den i vanliga fall bollsäkre HBTK:aren gjorde alltför många enkla misstag.

– ”Fabbe” var inte tillräckligt snabb i fötterna i dag. samtidigt spelade Anders lurigt genom att växla tempo, konstaterar Fredrik.

Då hade Elias Ranefur, som sig bör, avfärdat Anton Hjort efter en trög start med 11–8, 10–11, 11–7, 11–3.

– Jag var alldeles för passiv i början och gav honom tid att komma åt med sin forehandloop. Men i tredje set bestämde jag mig för att vara mer på tårna, mer aggressiv och inte ge honom den tiden, säger Ranefur.

På bordet bredvid hade Viktor Brodd då varit numret för stor för Borgar Haug som föll klart i raka set.

– Jämfört med i Pro Series för några veckor sedan när Borgar hade matchbollar hade Viktor lärt sig mest och spelade kortare och låste Borgar som inte hade någon plan B utan försökte spela för svårt och då slog bort sig, analyserar tränare Håkansson.

Ett visst hopp om en vändning i matchen tändes ändå när Elias Ranefur i sin match med 1–2-underläge i set hade 6–4 i det fjärde och Borgar Haug på bordet bredvid tycktes vara på väg att vända och ordna ett skiljeset mot Anders Eriksson efter 6–11, 6–11, 11–8 och 7-3 i fjärde.

ANNONS

Men bara några bollar senare var matchen plötsligt slut när Ranefur missade en retur till 7–11 i fjärde set och Haug slog ut till 10–11 i sitt fjärdeset.

– Viktor var väldigt tät i dag och missade inte mycket. Samtidigt blev jag stressad i mittförsvarsspel som gjorde att han fick för mycket gratis av mig, konstaterar Elias efter kvällens bästa match, där hemmaspelaren tvingades göra varje poäng själv när Brodd knappt gav bort en boll gratis.

Fredrik Håkansson nickar instämmande:

– I dag gick det inte att få hål på honom, konstaterar HBTK-tränaren som till nästa match mot Lyckeby då kan få ett välkommet tillskott; Simon Arvidsson.

ANNONS