Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Källberg och hennes Halmstad BTK föll i den andra SM-semifinalen mot Köping. Nu väntar en tredje och direkt avgörande match om vilka som gör Eslöv sällskap i finalen. Arkivbild. Bild: Johan Persson
Stina Källberg och hennes Halmstad BTK föll i den andra SM-semifinalen mot Köping. Nu väntar en tredje och direkt avgörande match om vilka som gör Eslöv sällskap i finalen. Arkivbild. Bild: Johan Persson

Halmstads damer föll – nu väntar avgörande match

Halmstad BTK:s damer föll i den andra semifinalen mot Köping och nu väntar en direkt avgörande match om vilket lag som får göra Eslöv sällskap i finalen.
– Det är små marginaler som avgör i dag, konstaterar Fredrik Håkansson, tränare i HBTK.

SM-semifinal 2:3

Köping BTK 5

Halmstad BTK 2

Halmstad BTK:s damer vann den tajta första semifinalen på hemmaplan med 5–3 efter att Stina Källberg och Erika Fronth vunnit sina två sista matcher vid ställningen 3–3.

När den andra semifinalen avgjordes i Köping under fredagskvällen var det precis lika tajt och jämt som i den första matchen.

Hemmalagets Jessica Yamada inledde mötet genom att besegra Lina Svensson i tre raka set.

Erika Fronth ställdes mot Paulina Knyszewska i sin första match och vann det första setet med 11–8.

”Kunde ha gått hur som helst”

I andra set gick till Knyszewska med 11–9 och i det tredje setet hade Fronth chansen att gå ifrån till en 2–1-ledning i egen serve men föll tungt med 11–10. Fjärde setet blev även det en riktig rysare men polskan spelade till slut hem det och Köping hade plötsligt en 2–0-ledning efter de inledande matcherna.

– Erikas match var en viktig match för oss och den kunde ha gått hur som helst. Hade hon fått med sig den hade hon också fått med sig större självförtroende, säger Håkansson.

Stina Källberg vände ett 0–1-underläge till seger med 3–1 mot Leila Imre och knep också en 3–0-seger i sin andra singelmatch för dagen.

Yamada ångade på för hemmalaget och tog en ny seger mot Fronth.

Källberg ville inte vara sämre utan spelade hem sin andra match för dagen och reducerade till 3–2 i matcher.

Lina Svensson spelade upp sig under kvällen och pressade Imre över tre set men föll till slut.

– Lina visade ännu mer i spelet i dag och det var riktigt roligt att se, säger Håkansson.

Små marginaler

Källberg och Froth var pressade att vinna sina båda singelmatcher för att vaska fram en avgörande dubbel.

Källberg kopplade greppet i sin match mot Yamada, men hann aldrig spela klart matchen sedan Fronth på nytt förlorat en tajt duell mot Imre.

Det innebär en tredje och direkt avgörande match under lördagen om vilket lag som gör Eslöv sällskap i finalen.

– Det var små marginaler i dag, men vi har inte tid att deppa. Vi kan vara sura och arga i en timme, men sedan är det bara att åka tillbaka till hotellet och sova, säger Håkansson och fortsätter:

– Det var tajt i dag och vi kan absolut lösa detta i morgon (läs lördag).