Halmstadlöftena gick från silver till guld i SM

Återväxten är god i sydhalländsk bordtennis. Halmstad BTK:s pojkar vann guld och Våxtorps Bois flickor tog brons i 14-årsklasserna när lag-SM för ungdomar avgjordes i Trollhättan.

ANNONS
LocationTrollhättan||

Isak Alfredsson och Emil Johnsson i HBTK:s pojklag var med och tog silver i förra årets lag-SM, som gick på hemmaplan i Halmstad.

Nu fick de kliva upp överst på prispallen efter att ha vunnit alla fem lagmatcherna: 3–0 mot Hammarby, 3–2 mot Askim, 3–0 mot Norrtull och Linköping samt 3–1 mot fjolårsmästarna Ängby.

– Det var otroligt häftigt. Killarna är bästa kompisar och går på samma skola, och det är otroligt fint att se hur de kompletterar varandra för att det ska bli vinst i själva lagmatchen. De har blivit väldigt duktiga på att kunna tänka lag, säger tränaren Sebastian Lundahl.

ANNONS

Varje SM-lagmatch spelades i bäst av fem delmatcher: fyra singlar och en dubbel. Isak Alfredsson hade matchkvoten 7–0 i singel och Emil Johnsson 4–2, medan deras dubbelfacit var 4–1.

Dubbelspelet under lördagen var HBTK-lägret dock inte helt tillfreds med. Men på söndagen gick det bättre med två segrar i tre raka set.

– Vi lade egentligen all tid mellan lagmatcherna på att förbereda och analysera dubbelspelet. Det var väldigt fint att se att de kunde lösa det under samma helg. Killarna är väldigt professionella trots att de är så pass unga och det är egentligen de själva som sköter analyserna. Jag sitter mest med som bollplank, säger Sebastian Lundahl.

Våxtorps Bois tog brons i F14-klassen bakom Mariedal och Åsa. I laget ingick Agnes Svensson, Tuva Oredsson, Nellie Franzén. Halmstad BTK hade dock viss del även i den medaljen eftersom alla tre tränar i Halmstad till vardags och spelar seriespel för kombinationen Våxtorp-Halmstad.

LÄS MER: Talangen Isak siktar mot OS

ANNONS