Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Byter i Halland. Fransmannen Ibrahima Diaw spelade förra säsongen i Falkenbergs BTK, men har nu kritat på för elitseriekonkurrenten Halmstad BTK.

Halmstad värvar från Falkenberg

Därför byter fransmannen klubb inför nästa säsong.

Halmstad BTK har gjort klart med sitt andra nyförvärv inför nästa säsong.
Ibrahima Diaw, 25, lämnar Falkenbergs BTK och har skrivit på för ett år.

– Han bor i Halmstad och har tränat med oss de två senaste säsongerna. Ibrahima är en spännande spelare med hög potential, säger Ulf ”Tickan” Carlsson, tränare i HBTK.

Diaw, som kommer från Frankrike och har tävlat för Metz i andraligan där, är sedan en tid tillbaka sambo med danskan Nicoline Koefoed. Hon går på pingisgymnasiet i Halmstad men har i år spelat för Falköping i Pingisligan B.

– Vi har satt vår träningsgrupp i Halmstad på kartan och på något vis fick Ibrahima nys om det och det passade dessutom bra med flickvännen. Lite på den vägen är det, berättar ”Tickan”.

Fransmannen gjorde debut i Pingisligan i höstas och var lyckosam i Falkenberg under framförallt den första tiden, men sedan gick det lite trögare. Bland annat fick FBTK respass i SM-kvartsfinalen mot just HBTK.

– Från och med nästa säsong går det inte längre att spela i både Frankrike och Sverige samtidigt. Då var Ibrahima tvungen att välja och det var kul att han valde oss, tycker ”Tickan”.

Diaw kommer att ersätta Harald Andersson som efter fem säsonger i HBTK är på väg utomlands till Bad Homburg i den tyska andraligan.

”Tickan” hoppas att Diaw kan utvecklas i HBTK-miljön.

– Det är en snabb spelare och han lever mycket på det. Kristian Karlsson är också en kvick kille, men Ibrahima stod upp väldigt bra mot honom.

– Så nu ska vi bygga på hans spel med finess, taktiskt kunnande och jobba med detaljer. I dagens pingis är det väldigt viktigt att vara tät och inte ge bort något – helt enkelt bli bra även i det så kallade skitspelet.

– Men, som sagt, det finns potential i honom. Diaw har mycket fighting spirit i sig och det kan smitta av sig och lyfta övriga i laget. Överhuvudtaget är det en bra kille och vi trivs ihop, säger ”Tickan”.

I samband med SM på hemmaplan i mars presenterade HBTK landslagsstjärnan Mattias Karlsson som föreningens första nyförvärv inför säsongen 2017/18.

Karlsson återvänder efter ett år i franska storklubben Pontoise.

Dessutom är både Elias Ranefur och Anders Eriksson klara för spel även nästa säsong medan HBTK fortfarande förhandlar med Fabian Åkerström om en förlängning.

Däremot ser det ut som om Han Chuan Xi lämnar. Kinesen, som förstärkt under våren, har fått ett kontraktsförslag från en polsk klubb att ta ställning till.

– När vi tog hit Mattias fanns det inget ekonomiskt utrymme för en toppspelare till i truppen, men vi får bra konkurrens i laget ändå nu när Diaw ansluter.