Erika Fronth vann båda sina singlar när Halmstad BTK besegrade Lyckeby med 5–1 i Pingisligans omstart efter coronastoppet.
Erika Fronth vann båda sina singlar när Halmstad BTK besegrade Lyckeby med 5–1 i Pingisligans omstart efter coronastoppet. Bild: Linda Weinstock/arkiv

Halmstad ny serieledare – efter storseger i ligaomstarten

Halmstad BTK är ny serieledare i Pingisligan. Lördagen 5–1-seger i omstarten mot Lyckeby var perfekt uppmjukning inför seriefinalen mot guldfavoriten Eslöv nästa helg.
– Det lär bli tuffare nästa lördag än vad det var i dag, säger Erika Fronth, 23.

ANNONS
|

Pingisligan

Lyckeby 1

Halmstad BTK 5

Halmstad BTK hade på grund av coronapandemin inte kunnat spela någon seriematch sedan i mitten av oktober.

Därför var det ganska tacksamt att inleda omstarten med en bortamatch mot ännu poänglösa jumbon och nykomlingen Lyckeby.

HBTK motsvarade förväntningarna. Enda förlusten var norskan Martine Toftakers 1–3-nederlag mot Hanna Kjellson, vilket betydde 1–1 i lagmatchen.

”Lite ringrostigt”

Men Toftakter tog revansch genom att slå förra HBTK-spelaren Sara Palm med 3–1 medan Erika Fronth och Stina Källberg båda vann båda sina singlar.

Fronth besegrade Moa Elmtoft med 3–0 och Hanna Kjellson med 3–1.

– Jag måste faktiskt säga att det kändes lite ringrostigt att spela match igen. Men jag kände mig väldigt bra mentalt ändå, så jag tror att det ändå var nyckeln – att jag kunde ta det lugnt även om spelet inte kändes på topp, säger hon.

ANNONS

Halmstad BTK är genom segern ny serieledare i Pingisligan, två poäng före regerande svenska mästarna Eslöv, som dock har spelat en match mindre.

– Det hade jag inte ens koll på själv, men det var ju kul, tycker Erika Fronth.

Seriefinal nästa helg

Samma Eslöv som alltså är HBTK:s nästa motståndare i en tidig seriefinal på bortabord kommande lördag.

Kan ni rå på dem?

– Det hoppas vi ju – vi vill ju vinna alla matcher, säger Fronth.

– Men det lär bli tuffare nästa lördag än vad det var i dag. Men om vi alla spelar på topp så finns absolut möjligheten.

LÄS MER:Efterlängtat återstart för HBTK och Erika Fronth: ”Alla är otroligt taggade”

ANNONS