Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fick segerjubla. Nyförvärvet Elias Ranefur gjorde sin första match inför hemmapubliken och fick jubla dubbelt upp efter segrar mot Magnus Molin och An Shu.

Halmstad BTK tog första segern

Han är ett av årets nyförvärv till Halmstad BTK. När lagets första seger togs hemma mot Kävlinge storspelade Elias Ranefur och vann två matcher.

Pingisligan
Halmstad BTK    4
Kävlinge BTK    1

Eller ja, på pappret blev det bara en seger. Elias Ranefur var uppsatt som tredjeman, vilket innebär att hans avslutande seger mot An Shu inte räknas då den låg efter Fabian Åkerströms vinst mot Molin i programmet.

– Men det var väldigt roligt. Skönt att vi fick en vinst och att jag kunde vara med och bidra till den, säger Ranefur efter hemmapremiären.

19-åringen från Stockholm fick dock en tuff inledning i sin första match mot Magnus Molin. Efter en fin start med 11–6-seger i första set började det svänga där Ranefur tappade två raka set. Det blev till slut en femsetare där storspelande Ranefur tog hem segern efter 11–9 i avgörande set.

– Det blev lite tufft när jag först låg under med 2–1, vann fjärde och sedan tappade ledningen i femte. Det är aldrig kul att tappa en ledning, men jag höll ihop det och fick till en bra boll vid 10–9 och vann, säger Ranefur.

Han avslutade sedan tillställningen med en övertygande 3–1-seger mot An Shu, en seger som alltså inte räknas med i protokollet.

Dessförinnan hade nämligen Harald Andersson visat varför han är ny etta i HBTK. Han spelade med stort självförtroende och vann, trots flera jämna set, sin första match mot An Shu med 3–1 (11–9, 11–9, 6–11, 13–11).

Därefter fortsatte han av bara farten och körde över Kävlinges duktige taiwanes Chen-Ting Liao med 3–0 (11–7, 11–6, 11–7).

HBTK:s andraman Fabian Åkerström hade tidigare haft problem med taiwanesen och förlorade med 0–3 i sin första match för dagen. När det väl skulle avgöras hade Åkerström dock skakat av sig den förlusten och besegrade Magnus Molin i en spännande femsetare som alltså fastställde slutsiffrorna 4–1 till HBTK.

– Det är jättebra gjort av samtliga i dag. Med tanke på att vi egentligen vann med 5–1 så hade vi dessutom lite marginal. Det är skönt att få en seger nu efter en lite trög start på säsongen, säger HBTK-coachen Ulf "Tickan" Carlsson.

Nu väntar ungefär en månads uppehåll för lite internationella tävlingar, däribland EM, innan HBTK startar om serien med ett bortaderby mot Falkenberg.