Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Framgångsrika. Halmstads BTK:s Maja Andersson (till vänster) och Elin Snygg vann lagtävlingen i Estonian Open och slutade trea individuellt.

Halmstad BTK-talanger vann i Estland

Guld tillsammans i lag – och var sin bronsmedalj i singel. Halmstad BTK-löftena Maja Andersson, 16, och Elin Snygg, 17, firade stora framgångar i Estonian Open för juniorer och kadetter i Haapsalu.

HBTK-duon bildade tillsammans ett av två svenska tvåmannalag i juniorernas lagtävling. De vann först sin grupp efter tre segrar av tre möjliga och slog därefter det andra svenska laget (med spelare från pingisgymnasiet i Köping) med 3–0 i semifinalen.

I finalen väntade det estniska andralaget. Elin Snygg förlorade sin första singel mot den bästa estniskan medan Maja Andersson vann sin första match. 

– Sedan spelade vi vår viktiga dubbel och där vann vi hårt: vi låg under med 2–1 och 8–4, men vi tog upp det och så vann vi i skiljeset. Så det var en otroligt tuff match, berättar Maja Andersson.

– Ja, den var väldigt avgörande. Sedan förlorade du (Maja) mot deras bästa och sedan vann jag avgörande, så vi vann med 3–2, fortsätter Elin Snygg.

Individuellt slutade båda på tredje plats; Elin Snygg i elitklassen och Maja Andersson bland juniorerna.

Är detta det bästa ni har gjort internationellt?

– Jag har aldrig spelat så bra innan på en internationell tävling, så jag är väldigt nöjd med mitt spel, svarar Maja Andersson.

– Jag är väldigt nöjd med mitt spel också i lagtävlingen säger Elin Snygg.

Till vardags är båda starka kort i Halmstad BTK:s B-lag, som leder division 1 södra och har chans att få kvala till Pingisligan B till våren. 

Men Elin Snygg har redan även fått smaka på hetluften i A-laget, som ligger tvåa i Pingisligan A.