Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kroatien nästa. Från vänster Malin Nilsson, Erika Fronth och Jennie Edvinsson representerar Halmstad BTK i ungdoms-EM i Zagreb 8–17 juli.

Halmstad BTK har flest spelare i ungdoms-EM

En skånska, en västgötska och en småländska. Tillsammans bildar Malin Nilsson, Erika Fronth och Jennie Edvinsson Halmstad BTK:s bidrag till ungdoms-EM i Kroatien 8–17 juli. Ingen annan svensk klubb har fler spelare med.

Fronth, 18, från Falköping och Nilsson, 18, från Skurup hamnade båda i Halmstad för att studera på Asperos idrottsgymnasium.

Edvinsson, 15, kommer från Kråkeryd i Hylte kommun och går fortfarande på högstadiet, men bytte till HBTK redan för fem år sedan.

EM-trion stortrivs i Halmstad.

– Det är många duktiga spelare här, så när man tränar mot dem sporrar man varandra att utvecklas och bli bättre hela tiden, säger Erika Fronth.

– Vi har sådan känsla på träningen och alla tränare är engagerade. Då är det lätt att spela bra, menar Malin Nilsson.

– Många vill satsa på pingisen, tillägger Jennie Edvinsson.

Ungdoms-EM avgörs i Zagreb. Erika Fronth är mest erfaren av de tre och laddar för sitt femte UEM. Malin Nilsson och Jennie Edvinsson är debutanter.

Vilka förväntningar har ni?

– Vi har väl ganska bra chanser i lag. Det är väldigt jämnt där och om vi spelar bra så skulle vi nog kunna gå till semifinal i alla fall. Vi var ju i kvartsfinal i fjol så det hade varit kul att ta en medalj, svarar Fronth.

– Jag har inga förväntningar mer än att jag ska göra det bästa som jag kan och få ut så mycket av mitt spel som möjligt, deklarerar Nilsson.

– Det är min första gång så jag har typ inga mål direkt. Jag får se hur det går. Men det är spännande att göra något nytt och få testa att tävla och träna mer även på sommaren, säger Edvinsson.

Malin Nilsson reser till Kroatien med två färska JSM-guld i ryggen. Dels i lag-SM med Elin Snygg, dels i dubbel med Erika Fronth.

Nilsson och Fronth räknar dock inte med dubbelspel ihop i EM.

– Troligtvis inte, för jag och en som heter Filippa (Bergand) vann Safirs Internationella i dubbel och det är en ganska stor tävling, förklarar Erika Fronth.