Mot nya mål. Elias Ranefur hoppas att Halmstad BTK kan överaska även i år i ETTU-cupen.
Mot nya mål. Elias Ranefur hoppas att Halmstad BTK kan överaska även i år i ETTU-cupen.

Från EM-kval till ETTU-cupen för Ranefur

Det är bråda dagar för Elias Ranefur. På onsdagen kom han hem från EM-kvalsegern mot Estland – på torsdagen åker han till Marseille och Halmstad BTK:s åttondelsfinal mot Istres i ETTU-cupen.

ANNONS
|

Redan halv sex i onsdags morse lyfte Elias och övriga i landslaget med flygplanet från Tallinn efter 3–0-segern mot baltnationen.

Så därför var det en något trött HBTK-spelare som körde ett träningspass med Harald Andersson på kvällen.

– Jag sov lite när jag kom hem, men det blir bara ett knappt dygn i Halmstad innan vi åker till Frankrike, säger Elias Ranefur och avser fredagens tuffa match på bortaplan i Europacupen.

Istres, med tidigare HBTK-aren Omar Assar i laget, blir en svår nöt att knäcka. Fransmännen har dock hackat en aning i ligan och ligger på näst sista plats trots att Assar övertygat. Han har 9–2 i kvot så här långt och bland annat besegrat Pär Gerell i Chartres, som leder Pro A League efter sju raka segrar.

ANNONS

– Det var ett av de bättre lagen som vi fick möta, men trots att Istres är favorit så tycker jag att vi har en bra chans att vinna ändå, funderar Elias.

I senaste cupmatchen vände HBTK 1–2 till seger med 3–2 mot tjeckiska SF El Nino Prag sedan Elias slagit meriterade Jakub Kleprlik i nyckelmatchen.

Ranefur hade hoppats få spela en avgörande roll även i EM-kvalet i Estland, men eftersom Sverige enkelt vann med 3–0 behövde 20-åringen, som var fjärdegubbe i landslaget, inte ta av sig träningsoverallen.

– Men det gjorde inte så mycket eftersom Estland inte var så starka. Då är det viktigare att få spela i den match som kommer nu.

HBTK åker till Frankrike med trion Ranefur, Harald Andersson och Anders Eriksson. Halvskadade Fabian Åkerström sparas till matchen mot Österlen på tisdag då han fortfarande har problem med ett knä.

I fjol överraskade HBTK i just åttondelsfinalen när laget slog ut Caen TTC. Återstår se om det blir en ny knall på fransk mark den här gången.

ANNONS