HBTK:s Erika Fronth fick nöja sig med en vinst av sex möjliga när Pro Series för damer avgjordes för andra gången i Halmstad arena.
HBTK:s Erika Fronth fick nöja sig med en vinst av sex möjliga när Pro Series för damer avgjordes för andra gången i Halmstad arena. Bild: Roger Larsson

Erika Fronth positiv till nya upplägget i Ligacupen: ”Varje boll gäller något”

Erika Fronth hade två jobbiga dagar i Pro Series i Halmstad arena. HBTK-spelaren får dock chans till revansch direkt när både Ligacupen och individuella Sweden Tour avgörs i helgen där cupspelet har ett helt nytt upplägg.
– Innan har det bara handlat om att vinna matchen. Nu gäller det att ta till vara på varje boll, förklarar Erika Fronth.

ANNONS
|

När Pro Series hade premiär för damerna i slutet av februari var det HBTK:s Stina Källberg som stod som segrare i Halmstad arena.

När turneringen skulle avgöras för andra gången fanns Källberg inte med då hon nyligen kommit hem från Doha, Qatar, och OS-kval.

Därför var Erika Fronth HBTK:s enda representant men det gick inte som Halmstadspelaren hade tänkt.

Efter onsdagens gruppspel blev det en vinst av fem möjliga och i placeringsmatchen om femte- sjätteplats blev det förlust mot Rebecca Muskantor med 3–2 i set.

– Jag är inte så jättenöjd varken med spelet eller resultatet. Jag kände mig långsam, förklarar Fronth.

ANNONS

Nya upplägget gör varje set viktigt

Men HBTK-spelaren har möjligheten att revanschera sig snabbt.

Mellan fredag och söndag avgörs både Ligacupen och Sweden Tour i Eslöv.

– Det ska bli väldigt roligt. Det är ett nytt system i Ligacupen där man bara spelar tre set i alla matcher och så räknar man ihop seten där först till tio set vinner. Jag tycker det ska bli spännande för varje set blir väldigt viktigt. Innan har det bara handlat om att vinna matchen. Nu gäller det att ta till vara på varje boll.

I Ligacupen ingår de lagen som låg topp fyra efter halva säsongen spelats av Pingisligan. Det innebär att damernas motstånd blir Eslöv, Eskilstuna och Lekstorp medan herrarna får möta Spårvägen, Eslöv och Söderhamn.

– Jag tycker det är svårt att säga hur våra chanser ser ut i och med det här nya systemet. Vi satsar så klart att gå till finalen men det är väldigt svårt att säga i och med att det är nya förutsättningar för alla.

I den individuella tävlingen Sweden Tour hoppas Fronth på betydligt bättre spel från hennes sida än vad hon presterade i Pro Series.

– Spelar jag som jag har gjort de här dagarna blir det tufft. Det kommer vara tuffa matcher hela tiden och jag får bara försöka samla nya krafter inför helgen.

ANNONS
ANNONS