Jörgen Persson diskuterar med Kristian Karlsson under EM i Polen tidigare i år. Nu vill Svenska Bordtennisföbundet ha kvar Persson som förbundskapten över OS i Paris 2024. Arkivbild.
Jörgen Persson diskuterar med Kristian Karlsson under EM i Polen tidigare i år. Nu vill Svenska Bordtennisföbundet ha kvar Persson som förbundskapten över OS i Paris 2024. Arkivbild. Bild: MATHIAS BERGELD

Efter succén – förbundet vill ha med Persson till OS

Jörgen Perssons kontrakt som förbundskapten gick ut efter lag-VM.
Men både Halmstadprofilen själv och Svenska Bordtennisförbundet är intresserade av en förlängning med sikte på hemma-EM nästa år och OS 2024.
– Jag är sugen på att fortsätta. Det har varit kul och en del framgångar har det ju blivit, säger Persson, 56.

ANNONS
|

Jörgen Persson tog över som förbundskapten för herrlandslaget mitt under brinnande pandemi den 1 oktober 2020.

Efter att världsidrotten rullat i gång igen har de blågula pingismedaljerna kommit på rad: VM-guld och EM-guld i dubbel för Mattias Falck och Kristian Karlsson, VM-silver i singel för Truls Möregårdh och EM-brons för Mattias Falck.

Nu talar mycket för att Jörgen Perssons kontrakt förlängs över lag-EM i Malmö i september 2023 och OS i Paris 2024.

– Vår målsättning är att vi ska kunna förlänga med Jörgen över Paris i alla fall. Resultaten har varit väldigt goda, säger Thomas Buza, förbundschef på Svenska Bordtennisförbundet, och tillägger:

ANNONS

– Jörgen är en otroligt bra matchcoach. Han kan mycket pingis och har varit i de här situationerna – det är värt enormt mycket.

Jörgen Persson själv är nyss hemkommen från sex veckor i Kina med lag-VM och flera WTT-tourtävlingar på schemat. Han är också pigg på en fortsättning.

– Vi ska prata här nu i november, säger han.

Har du fått ett kontraktsförslag från förbundet?

– De har sagt att de är intresserade, men nu när jag har varit i väg så har det inte varit så enkelt. Men jag har inte fått något förslag, nej.

Persson har emellertid redan börjat snegla på 2023, som även innehåller individuella VM i Sydafrika och European Games i Polen.

Ett mål som återstår att uppfylla är en stor lagframgång.

– Det får vi ha som målsättning, att vinna ett guld där, säger han.

– Nu blev det inte på förra EM i lag i Rumänien, som var en liten besvikelse. Så där hoppas man också kunna få till en fullträff, det hade varit roligt framöver. Kapaciteten finns där.

Du hade med dig Halmstad BTK:s tränare Fredrik Håkansson som assistent under EM i år. Är han aktuell för fler uppdrag framöver?

ANNONS

– Det är inte omöjligt. Det funkade väldigt bra, och så var det Stellan (Bengtsson) när vi var i Amerika. Vi får se lite. Han har ju rätt mycket med HBTK, naturligtvis, men man behöver ha hjälp på stora mästerskap.

LÄS MER:Jörgen Persson bakom ny sport – lanserar padelpingis

LÄS MER:Jörgen Perssons speciella möte med Bill Clinton – på golfbana i Kina

ANNONS