Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jörgen Persson diskuterar med Kristian Karlsson under EM i Polen tidigare i år. Nu vill Svenska Bordtennisföbundet ha kvar Persson som förbundskapten över OS i Paris 2024. Arkivbild. Bild: MATHIAS BERGELD
Jörgen Persson diskuterar med Kristian Karlsson under EM i Polen tidigare i år. Nu vill Svenska Bordtennisföbundet ha kvar Persson som förbundskapten över OS i Paris 2024. Arkivbild. Bild: MATHIAS BERGELD

Efter succén – förbundet vill ha med Persson till OS

Jörgen Perssons kontrakt som förbundskapten gick ut efter lag-VM.
Men både Halmstadprofilen själv och Svenska Bordtennisförbundet är intresserade av en förlängning med sikte på hemma-EM nästa år och OS 2024.
– Jag är sugen på att fortsätta. Det har varit kul och en del framgångar har det ju blivit, säger Persson, 56.

Jörgen Persson tog över som förbundskapten för herrlandslaget mitt under brinnande pandemi den 1 oktober 2020.

Efter att världsidrotten rullat i gång igen har de blågula pingismedaljerna kommit på rad: VM-guld och EM-guld i dubbel för Mattias Falck och Kristian Karlsson, VM-silver i singel för Truls Möregårdh och EM-brons för Mattias Falck.

Nu talar mycket för att Jörgen Perssons kontrakt förlängs över lag-EM i Malmö i september 2023 och OS i Paris 2024.

– Vår målsättning är att vi ska kunna förlänga med Jörgen över Paris i alla fall. Resultaten har varit väldigt goda, säger Thomas Buza, förbundschef på Svenska Bordtennisförbundet, och tillägger:

– Jörgen är en otroligt bra matchcoach. Han kan mycket pingis och har varit i de här situationerna – det är värt enormt mycket.

Jörgen Persson själv är nyss hemkommen från sex veckor i Kina med lag-VM och flera WTT-tourtävlingar på schemat. Han är också pigg på en fortsättning.

– Vi ska prata här nu i november, säger han.

Har du fått ett kontraktsförslag från förbundet?

– De har sagt att de är intresserade, men nu när jag har varit i väg så har det inte varit så enkelt. Men jag har inte fått något förslag, nej.

Persson har emellertid redan börjat snegla på 2023, som även innehåller individuella VM i Sydafrika och European Games i Polen.

Ett mål som återstår att uppfylla är en stor lagframgång.

– Det får vi ha som målsättning, att vinna ett guld där, säger han.

– Nu blev det inte på förra EM i lag i Rumänien, som var en liten besvikelse. Så där hoppas man också kunna få till en fullträff, det hade varit roligt framöver. Kapaciteten finns där.

Du hade med dig Halmstad BTK:s tränare Fredrik Håkansson som assistent under EM i år. Är han aktuell för fler uppdrag framöver?

– Det är inte omöjligt. Det funkade väldigt bra, och så var det Stellan (Bengtsson) när vi var i Amerika. Vi får se lite. Han har ju rätt mycket med HBTK, naturligtvis, men man behöver ha hjälp på stora mästerskap.

LÄS OCKSÅ: Jörgen Persson bakom ny sport – lanserar padelpingis

LÄS OCKSÅ: Jörgen Perssons speciella möte med Bill Clinton – på golfbana i Kina