Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Som Mattias Falck och övriga världseliten hade väntat på att få spela igen – 246 dagar. Bild: PETTER ARVIDSON
Som Mattias Falck och övriga världseliten hade väntat på att få spela igen – 246 dagar. Bild: PETTER ARVIDSON

Efter 246 dagars väntan – då stod det stopp för Falck

I 246 dagar var herrsidan pausad inom världspingisen.
Och när den väl kom igång med World Cup i Weihai nådde Halmstad BTK:s världsnia Mattias Falck kvartsfinalen. Men där tog det stopp.

– Jag fick matchen dit jag ville. Men jag gjorde för många enkla misstag matchen igenom och har inte råd att missa så mycket i backhand mot backhand, analyserar Mattias förlusten mot det japanska underbarnet Tomakazu Harimoto, till förbundets hemsida.

För trots ledning i både första set, 8-3, tredje, 7–5 och femte, 9–7 blev det till slut 1–4 (9–11, 8–11, 9–11, 11–4, 9–11) mot den 17-årige japanen, rankad fyra i världen.

Då hade Mattias liksom förbundskaptenen Jörgen Persson först suttit i karantän i Shanghai och sedan ytterligare fyra dagar i Weihai.

Falck stod, som sjätteseedad i turneringen, över gruppspelet och fick i sin första match, åttondelsfinalen, direkt bekänna färg mot Hongkongs Wong Chun Ting.

I en riktigare rysare kunde Falck på sin sjätte matchboll avgöra med 17–15 i sjunde set fram till 4–3 i set sedan han haft sin första matchboll redan vid 11–10 i sjätte set.

– Jag var lite passiv i början. Men när jag sedan blev mindre försiktig och satte egen ”kick” i bollen gick det bättre, säger Mattias till hemsidan och den tunga segern, där han också passade på att testa en ny forehandserve mot den pennskaftsfattade motståndaren.

Men den får han fortsätta testa i kommande tävlingar då det alltså tog stopp i kvartsfinalen mot Harimoto. Efter 246 dagars väntan.