Guldet får vänta. Kristian och Mattias Karlsson hade ett EM-brons och ett EM-silver sedan tidigare i dubbel, nu har de ett brons till.
Guldet får vänta. Kristian och Mattias Karlsson hade ett EM-brons och ett EM-silver sedan tidigare i dubbel, nu har de ett brons till.

Dubbel-Karlsson besvikna bronsmedaljörer

Kristian och Mattias Karlsson kom inte alls upp i nivå i EM-semifinalen i Budapest. Dubbelparet föll med 1–4 och får nöja sig med ett EM-brons.

ANNONS
|

– Fy fan va dåliga vi var i de tre första seten, utbrister Kristian Karlsson i en första kommentar efter förlustmatchen mot Jonathan Groth, Danmark och Patrick Franziska, Tyskland.

– Det var dåliga starter och enkla misstag och vi vinner inte där vi ska vara som bäst och vi vinner inte där dom är som bäst, fortsätter ”Krille”.

Det danska-tyska paret, som i kvartsfinalen hade slagit ut de regerande mästarna Joao Monteiro och Stefan Fegerl, vann med setsiffrorna 11–4, 11–6, 11–6, 11–13, 13–11.

– Det gick för lätt för dem i början, sen får man säga att de är extremt bra mot Mattias nabb jämfört med många andra, menar Kristian.

ANNONS

Mattias, som sent på fredagskvällen hade förlorat finaldramat i mixedklassen men då bärgat Sveriges första EM-medalj, var av förklarliga skäl ordentligt nedstämd efter ännu en förlust.

– En extremt dålig dubbel. De tre första seten är under all kritik för att vara så här långt fram i en turnering. Vi kom fel in i det hela tiden och det spelade där vi inte ville ha bollen, kommenterar ”Matte”.

EM-guldet kan dock fortfarande hamna i Kristian Karlssons ”familj”.

Franziska är nämligen tillsammans med Kristians yngre syster.

– Jag ska troligen ut och äta middag med familjen i kväll. Vi får väl se om Patrick är med, funderar Kristian.

I finalen ställs det dansktyska paret mot polackerna Jakub Dyjas/Daniel Gorak som slog ut Pär Gerell och Anton Källbergs övermän, portugiserna Tiago Apolonia/Joao Geraldo.

ANNONS