Då firas världsmästarna i Halmstad

Mattias Falck och Kristian Karlsson tog hem Sveriges första VM-guld i dubbel på 30 år under ledning av förbundskapten Jörgen Persson.
Nu är det klart när trion kommer uppvaktas i Halmstad.

ANNONS
|

I slutet av november gjorde vännerna Mattias Falck och Kristian Karlsson det inte någon svensk klarat av på 30 år när man vann VM-guld i dubbel i bordtennis i Houston, USA.

Landslagsduon coachades dessutom av förbundskaptenen och Halmstads stora pingisprofil Jörgen Persson som även han har en bakgrund i Halmstad Bordtennisklubb.

– Han är min närmaste vän och vi har hängt med varandra länge och lärde känna varandra när vi var väldigt unga. Det är klart att ett VM-guld är speciellt, att få vinna det med Kristian gör det ännu mer speciellt, sa Mattias Falck till HP när han kom hem till Halmstad.

ANNONS

Sedan framgången har både Halmstads kommun och Halmstad BTK haft planer på att fira bordtennistrion.

– Självklart ska vi fira – det är ju nästan Halmstads VM-guld. Det är viktigt att vi tillsammans kan glädjas åt en framgång, sa kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman till HP efter bragden.

– Jag har tittat lite på listor från de senaste guldmatcherna i VM och då har det bara handlat om Kina, Kina och vid något tillfälle Taiwan. Det är då man inser hur stort det är att vinna ett VM-guld. Otroligt bra gjort.

Då kommer världsmästarna hyllas

Nu är det klart när och var firandet kommer ske.

På onsdag kommer Halmstad kommun uppmärksamma trion i Halmstad arena. På plats kommer utöver guldmedaljörerna finnas representanter från HBTK, Svenska bordtennisförbundet samt kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman och kommundirektör Mattias Rossköld från kommunen.

Efter firandet bjuder Halmstad kommun världsmästarna på lunch.

LÄS MER:Nyblivna världsmästaren: ”En titel som Jörgen inte har”

LÄS MER:Kaos efter VM-guldet – hjältarna kommer inte hem

LÄS MER:Halmstads kommun firar VM-hjältarna: ”Rivit kinesiska muren”

LÄS MER:VM-guld till Mattias Falck och Kristian Karlsson

LÄS MER:”Tickan” hyllar VM-framgångarna: ”Viktigt att förvalta detta på bästa sätt”

ANNONS