Pingisligan i bordtennis har hela vintern spelats efter ett strikt coronaprotokoll, som bland annat har inneburit att borden torkas av mellan varje set. Men lagom till SM-semifinalen mot Eslöv har Halmstad BTK och tränaren Fredrik Håkansson drabbats av ett covid-19-fall i herrlaget. Arkivbild.
Pingisligan i bordtennis har hela vintern spelats efter ett strikt coronaprotokoll, som bland annat har inneburit att borden torkas av mellan varje set. Men lagom till SM-semifinalen mot Eslöv har Halmstad BTK och tränaren Fredrik Håkansson drabbats av ett covid-19-fall i herrlaget. Arkivbild. Bild: Roger Larsson

Covidfall i Halmstadlaget – nu pausas SM-slutspelet

Halmstad BTK har drabbats av covid-19 i herrlaget. SM-semifinalen mot Eslöv, som skulle ha startat på tisdagskvällen, skjuts därför upp tills vidare.
– Vi har försökt hålla oss friska hela året så det är jäkligt trist att det kommer nu, säger tränaren Fredrik Håkansson.

ANNONS
LocationHalmstad Arena||

En av spelarna i Halmstad BTK:s herrlag kände enligt Fredrik Håkansson av lätta förkylningssymptom i söndags. Han testades för covid-19 – och på måndagen kom beskedet att provet var positivt.

HBTK-ledningen larmade Svenska Bordtennisförbundet, som sent på måndagseftermiddagen beslöt att skjuta upp den första SM-semifinalen mot Eslöv, som skulle ha spelats i Halmstad arena på tisdagskvällen med retur i Eslöv på torsdag och en eventuell tredje, avgörande match nästa måndag.

I stället uppmanar förbundet de båda lagen att hitta nya speldatum ”som inte påverkar planerade finaldatum”, det vill säga före den 18 maj. Kommer lagen inte överens bestämmer förbundet när semifinalerna ska spelas.

ANNONS

– Vi har fastställt att vi ska vara ganska frikostiga när det gäller det här. Man ska kunna flytta (matcher) och det här ligger helt i linje med det, säger Svenska Bordtennisförbundets förbundschef Thomas Buza till HP-sporten.

Stänger träningen

Även de övriga spelarna och ledarna i Halmstad BTK:s herrlag coronatestas nu. Samtidigt begränsas verksamheten i pingishallen i Halmstad arena.

– Vi har stängt träningen för de äldre grupperna. Så har vi gjort innan när vi har haft något fall – då har vi stängt i fem-sex dagar för säkerhets skull. Vi har inte haft några fall i vår grupp tidigare, men vi har haft ungdomar som har haft det, säger Fredrik Håkansson.

Coronafallet kommer dubbelt olyckligt för HBTK-herrarna inför säsongens viktigaste veckor.

– Det är klart att det är jobbigt att situationen har blivit som den har blivit. Nu gäller det bara att göra det bästa av situationen. Vi får se vart det landar exakt och när vi ska spela – vi måste ha en dialog med Eslöv också, säger Håkansson.

Damerna påverkas inte

Kollegerna i Halmstad BTK:s damlag ska spela sin första SM-semifinal hemma mot Köping på onsdag kväll. Den matchen ligger tills vidare kvar som planerat.

Damerna tränar ihop med herrlaget – kommer de också att covidtestas?

ANNONS

– Ja, den som har varit nära (herrspelaren) har testats. De andra har inte varit nära. I och med att vi har haft en del skador så har vissa inte tränat på de tider som den berörde har varit i hallen.

LÄS MER:Halmstad klart för semifinal – efter nya proffsets dubbel

LÄS MER:Ankaret lämnar Halmstad – för Europas bästa liga

ANNONS