Elias Ranefur föll i finalen.
Elias Ranefur föll i finalen. Bild: AVDO BILKANOVIC

Brända setbollar kostade Halmstadspelaren finalsegern

Viktor Brodd x 2 tog Halmstad BTK:s Elias Ranefur till final i den första deltävlingen av halvmiljonturneringen Pro Series i Eslöv.…Men där tog det stopp mot en före detta HBTK:are, Iba Diaw; Senegal sedan Ranefur bränt setbollar i samtliga tre set.

ANNONS
|

– Det var förstås surt att inte ens fått med sig ett set. Men han sätter sån press och trycker med sin backhand så att jag inte får tid att attackera, säger Elias med prischecken på 5 000 kronor efter 10–12, 12–14, 11–13.

Då hade han inlett turneringen tungt med tre förluster på sex matcher och var därför piskad att besegra den dittills obesegrade Viktor Brodd i sista gruppspelsmatchen för att ta sig till semifinal.

Så blev det också efter övertygande 3–1 i set varpå Ranefur i semifinalen ställdes mot – Viktor Brodd!

– Att man möter samma spelare två gånger samma dag har jag aldrig gjort tidigare, inflikar Elias.

ANNONS

Men matchplanen som hade tagit honom till första segern gjorde det även den här gången när han tog initiativet i seten, 11–7, 11–7, visserligen tappade tredje 5–11 men sedan avgjorde med fem raka poäng fram till 11–6 i fjärde set.

– Jag har bara besegrat Viktor en gång tidigare så att göra det två på en dag var förstås extra skönt. Men det gällde att låsa honom i sitt forehandspel så att han inte kunde attackera med sin backhand, förklarar Elias.

Det kunde också ha blivit en ren HBTK-final när Pär Gerell i den andra semifinalen mot Iba Diaw hamnade i tidiga underlägen i de tre första seten, 0–7, 1–5 och 1–7, men ändå lyckades vända det andra till 11–9. När han sedan blev mer aktiv och direkt tog initiativet med sin serve och forehand i fjärde set kunde han via 7–2 och 11–5 säkra ett avgörande set.

Men där blev några forehandmissar kostsamma vid 6–5 och den i världen 70:e rankade Diaw kunde avgöra till 11–7. Gerell kunde dock säkra hem tredjeplatsen genom raka set mot Viktor Brodd.

ANNONS