Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ulf ”Tickan” Carlsson är senaste gästen i HP:s sportpodd Bakom rubrikerna. Här berättar han om vägen tillbaka efter att ha drabbats av cancer för andra gången, livet i dag och jakten på ett nytt SM-guld.
Ulf ”Tickan” Carlsson är senaste gästen i HP:s sportpodd Bakom rubrikerna. Här berättar han om vägen tillbaka efter att ha drabbats av cancer för andra gången, livet i dag och jakten på ett nytt SM-guld.

Avsnitt 5: ”Tickan” om vägen tillbaka efter cancern och stundande SM-finaler

På tisdag inleds SM-finalerna mellan Halmstad BTK och Söderhamn.
I veckans avsnitt av HP:s sportpodd Bakom rubrikerna gästas vi av Ulf ”Tickan” Carlsson som är tillbaka som coach och tränare.

– Det känns fantastiskt roligt, säger Tickan som i femte delen av HP:s sportpodd ”Bakom rubrikerna” berättar om den långa resan tillbaka efter att ha drabbats av cancer två gånger.

– Jag mådde ju bra, men när läkaren första gången började samtalet med ”tyvärr” så svartnade det för mig.

I dag är Tickan tillbaka i pingishagen.

– Hörseln på ena örat gick tyvärr inte att rädda, men jag slapp tack och lov ansiktsförlamning som var en annan vanlig följdeffekt.

– Kanske att jag var tillbaka lite väl tidigt eftersom jag fick några bakslag. Men jag ville ju så gärna, vilket visar att man verkligen brinner för det här, säger han och tackar idrotten för rehabiliteringen.

– Ja, har man hållit på med idrott i hela sitt liv så känner man igen vissa grejer. Som idrottsman eller ledare går man igenom ups and downs och då gäller det att hantera motgångarna på ett bra sätt och det har jag fått göra många gånger i min karriär. Så det hade jag nog mycket hjälp av i den här kampen.

Men det blir också mycket snack om VM-guldet, Manchester City, varför sönerna aldrig satsat på pingis, vem av Tickan och hans fru Åsa som varit högst rankad i världen, framtiden för hans och Halmstad BTK:s del och naturligtvis – SM-finalen.

LÄS MER: 30 år sedan Jörgen Persson blev världsmästare: ”Örfilen en väckarklocka”

LÄS MER: Stor rutin i OS-truppen i pingis

Här kan du lyssna på tidigare avsnitt av HP:s sportpodd:

LÄS MER: Avsnitt 4: Legendaren får ny roll när HBK tar nästa steg mot eliten

LÄS MER: Avsnitt 3: ”VARa eller inte VARa och sporten som dödar”

LÄS MER: Avsnitt 2: Stjärnparet Jona Vigfusdottir och Marcus Nilsson om Hylte/Halmstads dubbla guldjakt

LÄS MER: Avsnitt 1: Då behövde HBK-tränaren polisbeskydd