Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elias Ranefur är en nyckelspelare för Halmstad BTK i jakten på ett nytt SM-guld. Men nästa säsong bär det av till tyska Bundesliga och TTC Schwalbe Bergneustadt för 24-åringen. Bild: Robert Boman/arkiv
Elias Ranefur är en nyckelspelare för Halmstad BTK i jakten på ett nytt SM-guld. Men nästa säsong bär det av till tyska Bundesliga och TTC Schwalbe Bergneustadt för 24-åringen. Bild: Robert Boman/arkiv

Ankaret lämnar Halmstad – för Europas bästa liga

Elias Ranefur, 24, går vidare i bordtenniskarriären.
Pingisligans näst bäste spelare statistiskt sett lämnar Halmstad BTK och är klar för tyska Bundesligasjuan TTC Schwalbe Bergneustadt inför nästa säsong.
– Det blir en utmaning – det är ju Europas bästa liga, säger han.

Svenskkolonin med Halmstad BTK-förflutet växer i Bundesliga.

Mattias Falck och Kristian Karlsson får till hösten sällskap av Elias Ranefur, som har skrivit på ett ettårskontrakt med TTC Schwalbe Bergneustadt.

– Det känns jättespännande och jätteroligt. Det kommer att bli väldigt många svåra matcher, men det är nästa steg i karriären. Hoppas att det kan ge mig ett lyft, säger han.

Ingick i guldlaget 2018

Elias Ranefur har rötterna i Ängby i Stockholm, men har spelat ligapingis för Halmstad BTK sedan 2016 och ingick i laget som vann SM-guld 2018.

Han har under den nu pågående säsongen Pingisligans näst bästa matchkvot (14–3) och spelade så sent som i helgen final i Sweden Tour-slutspelet i Eslöv.

I TTC Schwalbe Bergneustadt är Ranefur tänkt att ersätta österrikaren Steffen Fegerl. Bergneustadt ligger i västra Tyskland, fem mil från Köln.

– Det verkar vara väldigt bra killar och det är unga spelare också, som är hungriga och vill utvecklas. Så det kommer nog att vara väldigt kul att spela med laget, tror Elias Ranefur.

Blir man rik på att spela pingis i Bundesliga?

– Nej, jag kommer inte att bli väldigt rik. Men det är en väldigt bra möjlighet att få visa upp sig. Det är ju min första säsong i Bundesliga, så om man gör det bra så kanske man kan få ett bättre kontrakt året efter. Men framför allt vill jag utvecklas som pingisspelare och att det kan hjälpa mig att ta nästa steg.

”Så långt har vi inte kommit”

För Halmstad BTK innebär förlusten av Elias Ranefur att laget behöver hitta en ny etta.

Hur tänker ni kring lagbygget?

– Vi bygger det på Fabian Åkerström, Borgar Haug och Simon Arvidsson. Men Simon har ju varit skadad under en längre tid och möjligtvis kommer vi att göra något nyförvärv under en period, men så långt har vi inte kommit dagsläget. Vi kommer även att använda två ytterligare spelare vid namn William Kindblad och Charlie Widing, svarar ordföranden Lars-Eric Andersson.

Är Åkerström, Haug och Arvidsson klara inför nästa säsong?

– Vi håller på att diskutera med dem. Simon vet vi heller inte hur det blir med eftersom han har varit skadad. Men vi hoppas i alla fall på Borgar Haug och Fabian till att börja med.

LÄS MER: Tung finalförlust för Elias Ranefur i Sweden Tour