Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Aldrig tränat ihop – nu klara för EM-final

Gulddrömmen lever för Mattias Karlsson och Matilda Ekholm. Mixedparet är klart för EM-final i Budapest efter 3–1 i semifinalen.

De har tidigare gjort tre VM och ett SM ihop och är nu klara för EM-final i Budapest.
Hur många gånger de har tränat mixed ihop? 
Noll.

– Inte ens här. Men än så länge funkar det, vi känner varandra bra och vet vart vi vill ha bollarna. Det har funkat jättebra, tycker Mattias Karlsson som lärde känna Ekholm när de bodde i Köping samtidigt.

– Det som är bra är att Mattias lägger upp så att jag har mycket plats att spela på. Det känns lätt för mig för jag vet ungefär vart bollarna kommer, konstaterar 34-årige Ekholm efter semifinalsegern mot Aleksandr Karakasevic, Serbien och Ruta Paskauskiene, Litauen.

Inför matchen hade paret sviten 9–0 i set på tre matcher. Den utökades till 10–0 (11–8), men det meriterade motståndarparet bröt sviten genom 11-8 i andra set.
– Vi visste att det var en tuff match, de har spelat mycket tillsammans. Men vi lyckas ofta få bra bollar att spela på, vi får ofta chansen. Det är inte så ofta som de passeras oss eller gör så att vi kommer fel, påpekar Karlsson.
Det stora hotet var ”Kara”, serben som kanske inte är något fysiskt praktexemplar men har en av EM:s bästa handleder.
– Han är lurig, gillar att flippa och spela i fel hörn. Men jag tycker att vi håller honom borta rätt bra, tycker Mattias.
Svenskparet var illa ute även i tredje set, med dubbla setbollar emot sig, men Ekholm räddade båda genom att trycka dit två perfekta diagonalforehands som landade nästan på samma millimeter av bordet. Varpå svenskarna vann med 14–12 och sedermera avgjorde matchen genom 11–9 i fjärde.
Ikväll väntar EM-final väntar Joao Monteiro, Portugal och Daniela Monteiro Dodean, Rumänien.

– Det blir en tuff match men kommer vi upp på nivå och fortsätter så här så tar vi guldet också.

Det är så det känns?

– Ja, så bra som vi har spelat hittills är det inget som tyder på att vi ska göra en dålig match. Och då har vi väldigt bra möjligheter.

– Vi har guld som mål och vet att vi spelat bra på VM tidigare. 

I och med mixedfinalen blir kvällen minst sagt hektisk för Karlsson. Klockan 20.00 spelar han singel mot Vladimir Samsonov. 75 minuter senare börjar mixed-finalen.
– Man är van och jag visste ju om att det kunde bli tajt med tiden om det går bra. Jag får vinna snabbt så att jag får mer tid att vila. Men skulle det dra ut så kan jag klara mig på tio minuter mellan matcherna. Det är ju två jätteroliga matcher så vad som än händer i min singelmatch så är det världens roligaste match efteråt. Förhoppningsvis kommer jag med mycket positiv energi efter singeln.

Det hade varit en bättre fredagskväll det – slå ut Vladimir Samsonov i singel och ta EM-guld i mixed inom loppet av dryga två timmar.