Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Fabian Åkerström har hittat storformen lagom till slutspelet.

Ödmjukt HBTK inför den andra SM-finalen

Halmstad BTK är en seger ifrån att ta klubbens första SM-guld på herrsidan sedan 2003. Men trots 4–2-vinsten senast ligger klubben lågt inför fredagens finalretur mot giganten Eslöv.

– Det är en otroligt lång väg kvar. Det är egentligen ingen som lyckats slå Eslöv i flera matcher, men om vi gör det hade det varit en jättegrej, menar HBTK:s tränare Ulf ”Tickan” Carlsson, som inte funderat på någon eventuell guldfest.

– Haha, vi tar det lugnt med sådant. Det gäller att hitta samma tänk som tidigare i slutspelet. Vi har haft en bra trupp under några år och varit nära, men vi vet hur svårt det är, säger Carlsson.

I den första SM-finalen, hemma i Halmstad arena, visade laget dock ingen pardon för Champions League-finalisten Eslöv och kunde vinna med 4–2. Exekutor blev lagets trea Fabian Åkerström som besegrade Mattias Översjö efter en rysare. Och ”Fabbe”, som blandat och gett under grundserien, verkar ha hittat storformen lagom till slutspelet.

– Det har varit lite upp och ner under säsongen, men nu när det gäller har jag lyckats höja mig. Jag har en lite annorlunda spelstil men nu känns det som att jag har hittat rätt i mitt spelsystem och kan styra matcherna lite mer, tycker Åkerström, ny i HBTK inför säsongen.

Hopparknät, som till och från gäckat Fabbe under säsongen och eskalerat under slutspelet, ska nu dessutom vara under kontroll.

– Jag har kunnat träna lite lättare och fått mycket behandling så nu känns det 100 procent och kan jag röra mig som jag vill.
Vad krävs för att vinna igen?

– Det blir nog lite tuffare på bortaplan, men det ska gå en buss ner med supportrar så förhoppningsvis kan de hjälpa oss som de gjorde hemma. Och det gäller för oss att komma upp i samma nivå som då. Vi kommer ge allt och gå för seger direkt, fastslår Åkerström.

Som översköljs av beröm från tränare Carlsson.
– Han har gjort ett kanonslutspel och vunnit några avgörande matcher. Den pingisen Fabbe har spelat i slutspelet är det bästa jag har sett honom spela på många år. Både han och Harald (Andersson) har stått upp väldigt bra, tycker Tickan.

Laget, med ettan Mattias Karlsson i spetsen, har nu två chanser på sig att vinna en match mot Eslöv och därmed bärga klubbens tredje SM-guld.
– Vi har satt oss i en trevlig sits. Vi ska försöka njuta och göra en riktigt jävla bra match, avslutar Tickan.

Vid Eslövsvinst spelas en avgörande tredje SM-final på måndag. Även den i Eslöv.