Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstad BTK:s Fabian Åkerström vann båda sina matcher i mötet med serieledande Spårvägen. Arkivbild. Bild: Roger Larsson
Halmstad BTK:s Fabian Åkerström vann båda sina matcher i mötet med serieledande Spårvägen. Arkivbild. Bild: Roger Larsson

Åkerström efter skrällen: ”Höll på att tappa greppet”

Halmstad BTK slog serieledarna Spårvägen på bortaplan och fick revansch för förlusten i Halmstad.
Men det blev en tajt och jämn kamp mot bland andra förre lagkompisen Harald Andersson.

Spårvägen 1

Halmstad 4

Simon Arvidsson föll i sin match mot Spårvägens Martin Friis i tre raka set, men det var en tajt och jämn matchen där de två sista seten slutade 11–10 och 11–9.

Elias Ranefur fick sedan en tuff match mot förre Halmstadspelaren Harald Andersson. Ranefur ledde med 2–0 i set när Andersson kom tillbaka och vann de två efterföljande och spelade till sig ett femte och avgörande set.

Där var det till slut Ranefur som var den starkaste av de två och kunde spela hem setet med 11–9.

Ranefur vann också över Friis med 3–1 i set.

För Fabian Åkerström blev det en relativt enkel resa i den första matchen mot Anthony Tran, en match som Åkerström vann i tre raka set.

– Jag fick en bra start direkt och låg på samtidigt som han var lite passiv, säger Åkerström.

I den andra matchen var det återigen Harald Andersson som stod för motståndet och återigen blev det en tajt femsetare. Åkerström ledde med 2–0 när Andersson kom tillbaka.

– Harald kom tillbaka i matchen och jag kände att jag höll på att tappa greppet om matchen. Men jag ordnade upp femte set och vann till slut, säger han.

Segern med 4–1 innebar revansch för Halmstad.

– Det var skönt att vinna här efter att vi fick stryk på hemmaplan. Vi har haft lite tyngre matcher men detta var en bra start inför slutspelet, säger Åkerström.