Sveriges Jörgen Persson på läktaren under Swedish Open Championships den 3 oktober 2019 i Stockholm.
Jörgen Persson får vänta på sin debut som ansvarig för herrarnas landslag i bordtennis, då även EM som skulle spelas i september flyttas. Bild: Maxim Thore/Bildbyrån/Arkiv

Ännu ett mästerskap för Persson och landslaget flyttas

Först flyttades lag-VM och OS. Nu flyttas även bordtennis-EM, och tillträdande förbundskapten Jörgen Persson får istället göra andra planer.
– Vi får se det att vi kan samlas oftare och ha läger, säger Jörgen Persson. Persson satsar på läger

ANNONS
|

Radiosporten rapporterade under tisdagen att EM, som skulle ha spelats om en dryg månad i Polen, kommer att flyttas eller ställas in. Mikael Andersson, sportchef på svenska bordtennisförbundet, bekräftat att ett beslut har tagits att mästerskapet inte kommer att spelas som tänkt.

– Det är lite oklart när de försöker spela det. Det har inte kommit någon mer information om det, säger han.

För Jörgen Persson, som formellt tillträder förbundskaptensrollen den 1 oktober, betyder det att han kommer att få göra nya planer för landslagsarbetet i höst.

– Vi kör vidare med läger. Vi får se det att vi kan samlas oftare och det är det som är tanken nu att vi kör läger under EM och försöker samla de bästa spelarna så ofta som möjligt. Det blir målsättningen under hösten, säger Persson och fortsätter:

ANNONS

– Det är det man vill. Man vill få ihop det mer, det har varit min ståndpunkt sedan jag tog över att vi ska samlas lite oftare.

Nästa punkt EM-kval

Istället är nästa punkt på schemat för landslagen de kvalmatcher i till lag-EM som ska spelas 2021. Jörgen Perssons herrlandslag möter Ukraina och Belgien, medan damlandslaget möter Ungern och Slovakien.

– Det tror vi, efter att vi har pratat med alla runt om i Europa, ska fungera. Det är ändå bara ett land som ska resa hit och spela match, säger Mikael Andersson.

Kvalen, som spelas i sex grupper av tre där de två främsta går direkt till EM och resten får kvala vidare, slutförs under våren 2021.

LÄS MER:Jörgen Persson får vänta på debuten som kapten

LÄS MER:Perssons nya jobb – hoppas göra Sverige till bäst i Europa

ANNONS