Boqvist föll på upploppet

Det var jämnt på sprinten, men Rydö ASK:s Felicia Boqvist fick nöja sig med en andraplats i b-finalen.

ANNONS
|

I helgen avgjordes svenska ungdomsmästerskapen i friidrott för klasserna 15 och 16 år i Rimnershallen i Uddevalla. Då tog sig Rydö ASK´s Felicia Boqvist till b-final på 200 meter i F15-klassen.

I finalen var det också Rydösprintern som var den som öppnade snabbast och flög om de andra i finalen på sin andra bana. Men när man kom in på upploppet fick ytterbanans Wilma Rosenqvist, MAI, hjälp av den utförsbacke det blir i och med att det är doserade banor. Precis före mållinjen passerades Boqvist

Tiderna blev 26,53 för MAI-tjejen och 26,63 för Boqvist – en tid som hon underskred i försöken då hon hade 26,58. Men då på en fördelaktigare bana.

ANNONS

Vann a-finalen gjorde en överlägsen Tilde Johansson från Falkenbergs IK med tiden 24,95 med 85/100 före tvåan.

Det var också riktigt nära att det hade blivit en finalplats på 60 meter, där Felicia vann sitt försökslopp med 8,13 och sedan sänkte sig till 8,05, eller mer exakt 8,048, i semifinalen. Arrangörerna var tvungna att skilja två tjejer åt om den sista finalplatsen.

Felicia var två tusendelar av en sekund från att få springa final. Nu gick platsen till Maja Maunsbach från Lund, som i finalen också var inblandad i en tusendelsduell – även nu vinst med två tusendelar – om plats fem och sex. Vann finalen gjorde Fanny Jansson från Sunne på 7,70.

ANNONS