Ingen VM-final. Halmstad Muay Thais Magnus Andersson är ute ur VM sedan semifinalen brutits på grund av ett sprucket ögonbryn.
Ingen VM-final. Halmstad Muay Thais Magnus Andersson är ute ur VM sedan semifinalen brutits på grund av ett sprucket ögonbryn.

Blodvite stoppade Andersson i VM

En kanadensisk armbåge spräckte Magnus Anderssons ögonbryn. Och drömmen om en VM-final på hemmaplan. – Skittråkigt, men jag gav allt, säger Halmstad-fightern.

ANNONS
|

Magnus Andersson, 22, kom med till VM i Jönköping som reserv i sista stund, men tog sig ändå till semifinal i 71-kilosklassen.

Torsdagskvällens batalj mot kanadensaren Sean Kearney varade emellertid knappt i två ronder. Sedan stoppade domaren Andersson från att fortsätta.

Halmstad Muay Thai-kämpen berättar själv:

– Jag vann första ronden och skulle vinna andra med. Men han lyckades få in ett ganska hårt knä som fick mig ur fokus och därför slank han in med en riktigt hård armbåge på höger ögonbryn. Det blev ett ”cut” och då bryter de matchen direkt för det blir blod i ögat.

Magnus Andersson, som fick sys med fyra stygn efteråt, kan ändå resa hem med ett VM-brons som delad trea. I trunken finns även massor med erfarenhet.

ANNONS

– Det är första A-klass-VM för mig, så jag är ändå nöjd över min insats. Jag gick ju i B-klassen förra året och tog silver, men A-klassen är mycket, mycket svårare. Killarna man möter är proffs och de flesta har gått många fler matcher än vad man själv har gjort, säger han.

Magnus Anderssons nästa stora mål är EM i höst. Innan dess hoppas han på en match i Halmstad vid en utomhusgala på Lilla torg i augusti.

ANNONS