Sepp Blatter. Arkivbild.
Sepp Blatter. Arkivbild.

Blatter om Johansson: "Var alltid fair play"

Fotbollsvärlden hyllar Lennart Johansson efter tisdagens dödsbesked. Däribland svenskens gamle rival: Sepp Blatter. "I alla situationer har det funnits respekt och fair play", skriver den kontroversielle före detta Fifa-ordföranden om relationen till Johansson.

ANNONS
|

Lennart Johansson avled på tisdagskvällen, 89 år gammal.

Den förre detta ordföranden för Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, har under onsdagsförmiddagen hyllats världen över för sin hängivelse till fotbollen där hans största eftermäle blev när Champions League ersatte föregångaren Europacupen 1992.

En av dem som hedrat svensken är Sepp Blatter, tidigare president för det internationella fotbollsförbundet, Fifa.

"Med Lennart Johansson förlorar vi en riktig tungviktare inom fotbollen. Vi var allierade, motståndare – till och med rivaler. Men i alla situationer har det funnits respekt och fair play. Tack för din hängivenhet till vår sport och din familj. Vila i frid" skriver den 83-årige schweizaren på Twitter.

ANNONS

Kritiseras för inlägget

Inlägget kan uppfattas som aningen ironiskt med tanke på Lennart Johanssons historik med Sepp Blatter, och ordvalet "fair play" har ifrågasatts kraftigt i kommentarsfältet.

Blatter och Johansson kandiderade båda till att bli ny Fifa-bas 1998 och en segerviss Johansson fick till sist se sig besegrad.

- Om 90 procent av de som lovat att de ska rösta på mig gör det så vinner jag redan i första omgången, sade Johansson till TT inför valet.

Blatter vann med 111 röster mot 80 i Paris, men det tog inte lång tid innan uppgifter gjorde gällande att mutor låg bakom valutgången.

Kallade Blatter "knähund"

2015 avgick till sist Sepp Blatter, detta efter den uppmärksammade Fifa-skandalen som avslöjade en stor korruptionshärva inom organisationen.

- Jag slogs mot honom i 20 år och kallade honom för knähund och hade en del uttalanden för mig som kanske inte var så väl överlagda, men de tog för det visade sig att jag hade rätt, sade Lennart Johansson i en intervju i samband med Blatters avgång.

ANNONS
TT

ANNONS