Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Benjamin Nygren efter sitt mål mot Djurgården tidigare i vår. Arkivbild.

"Blåvitts" stjärnskott utanför U21-trupp

Benjamin Nygren har slagit igenom med dunder och brak i allsvenskan. Men plats i U21-landslagets EM-kvaltrupp tog han inte.

I höst inleds U21-landslagets kval till EM 2021 och vid lunchtid på måndagen presenterade förbundskaptenen Roland Nilsson truppen till de förberedande landskamperna mot Norge och Finland den 7 respektive 11 juni.

Där fanns etablerade namn som Joel Asoro, Swansea, Viktor Gyökeres, Brighton, och Mattias Svanberg, Bologna – men också oprövade kort som August Erlingmark, IFK Göteborg, Nils Fröling, Kalmar FF, och Jake Larsson, Örebro SK.

En som dock inte tog en plats var Benjamin Nygren.

Den 17-årige anfallaren har haft sitt stora genombrott i IFK Göteborg under våren och slagit till med fyra mål och fyra assists. Frånvaron i U21-landslaget beror dock inte på någon petning, förklarar Roland Nilsson.

- Vi har haft bra koll på honom och en bra dialog med hans klubb för att kolla av hans belastning. Det gäller att vara försiktig med unga talanger som kommer fram. Benjamin har haft en hög belastning och behöver vila upp sin kropp så att han ska kunna köra på efter uppehållet med nya krafter, säger förbundskaptenen.

Nygren har på senare tid ryktats lämna IFK Göteborg för spel i belgiska Genk, men en eventuell utlandsflytt ska inte vara det som hindrar spel i U21-landslaget.

- Nej, det är med tanke på hans belastning och ingenting annat.

TT: Är han aktuell för framtida uttagningar?

- Det är samma som för alla spelare. Det är långt mellan uttagningarna och det hinner hända mycket, men fortsätter han att göra bra ifrån sig så har han chansen.