Siriusmålvakten Lukas Jonsson deppar efter Rasmus Alms 3–3-kvittering.
Siriusmålvakten Lukas Jonsson deppar efter Rasmus Alms 3–3-kvittering. Bild: Adam Ihse/TT

Bjudningar gav Elfsborg poäng

Sex mål och briljans varvat med fatala misstag. 3–3-mötet mellan Elfsborg och Sirius bjöd på det mesta. Just bjudningar var det som gjorde att Elfsborg kunde hämta in 1–3-underläge.
– Sjukt irriterande, jag tycker vi tappar två poäng, sade Sirius Elias Andersson till Dplay.

Elfsborg låg under med 1–3 i paus, men hade inte Simon Olsson stått för årets miss i inledningen av andra halvlek hade Boråslaget tagit alla tre poängen.

Han missade öppet mål från bara några meter och prickade stolpen.

Det blev en blixtrande inledning på matchen och de första åtta minuterna bjöd på tre mål.

Den stora profilen var Sirius mittfältsstjärna Stefano Vecchia.

Tvingades kliva av

Han gjorde själv 1–0 i den fjärde minuten efter en soloraid där han vek in i mitten och vid straffområdesgränsen sköt vid Elfsborgsmålvakten Tim Rönnings bortre stolpe.

Fyra minuter senare spelade han fram Elias Andersson som kunde prickskjuta 2–1.

Däremellan hade hemmalagets Per Frick kvitterat sedan gästernas japanske profil Yukiya Sugita missat en bakåtpassning.

Men Vecchia skadade sig i en kollision med Elfsborgsmålvakten i 19:e minuten. Vecchia reste sig och försökte spela vidare i tio minuter till, men haltade och plockades av.

Axel Björnström gjorde 3–1 på en retur efter Sugitas skott och det blixtrade om Sirius i första halvlek.

I andra tappade laget allt och Elfsborgs kunde gå i kapp efter taffligt försvarsspel i Sirius.

"Otroligt dåligt"

Målvakten Lukas Jonsson släppte in ett enkelt avslut vid främre stolpen från Jesper Karlsson i 50:e minuten och ett missförstånd mellan Jonsson och Tim Björkström gav Rasmus Alm öppet mål fram till 3–3 i 63:e minuten.

– Vi gjorde en otroligt dålig första halvlek, sedan steppar vi upp det i andra. Det kändes som vi inte var här i första, tur att vi fick med oss en poäng, sade Rasmus Alm till Dplay.

Elfsborgs andra raka 3–3-match innebär att laget gick upp på tredje plats, fyra poäng efter toppduon Norrköping och Malmö. Sirius ligger sexa, fyra poäng bakom Sirius.