Andri Runar Bjarnason avgjorde för Helsingborg. Arkivbild.

Bjarnason frälste Helsingborg

|

Falkenberg hade för stunden tagit över serieledningen i fotbollens superetta genom 2–0-segern mot Jönköping Södra. Och de såg ut att få behålla den också när Helsingborg efter 90 minuter fortfarande inte hade lyckats göra mål hemma mot Frej.

Målet skulle dock till slut komma genom Andri Rúnar Bjarnason, må så vara med viss hjälp från Frejmålvakten Hampus Elgán. Målet räckte till en 1–0-seger, och en återtagen serieledning för Helsingborg.

Gammal är äldst sägs det. När Gefle fick både August Strömberg och Viktor Frodig skadade så fick Mattias Hugosson, 44, hastigt göra comeback mellan stolparna i bortamötet mot Varberg.

Och som han hanterade det.

Veteranen stod för en rad viktiga parader när hans Gefle, som fick spela med en man färre majoriteten av matchen efter ett rött kort i minut 17, förlorade skottstatistiken med 7–23, men ändå vann med 2–1 efter två mål av Admir Bajrovic.

Därmed tog tabelljumbon tre blytunga poäng i bottenstriden.

I Göteborg vann Örgryte stort hemma mot Brage, 4–1.