Billborn: "Blir väldigt tungt"

Två missade chanser, ett bortskänkt mål och en utvisning. Sedan var Hammarbys Europa League-kval över.
– Jag hade hellre åkt ut på ett skott i krysset, säger tränaren Stefan Billborn efter 0–3 mot Lech Poznan på Tele2 arena.

ANNONS

Stefan Billborn gillade bitar av vad han såg av Hammarbys spel i andra kvalomgången mot polska Lech Poznan.

Men mesta av allt var det tre bitar som hade etsat sig fast på näthinnan:

+ Missade målchanser, där Aron Johannsson och Gustav Ludwigson inte lyckades överlista målvakten Filip Bednarek.

+ Lech Poznans 1–0-mål efter att Kalle Björklund slarvade med bollen.

+ Jeppe Andersens utvisning som gjorde att hemmalagets uppförsbacke blev alldeles för brant och svår

– Vi släppte in ett jävligt snöpligt mål. När man sedan får ett rött kort så tidigt, då blir det väldigt tungt, säger han.

– Det gäller att ha marginalerna på sin sida och det hade vi inte.

ANNONS

Lång uppförsbacke

Billborn såg inte vad som hände när Andersen blev utvisad – efter en handflata i ansiktet på Pedro Tiba och sedan snack med tyske domaren Sascha Stegemann – men kollade på situationen i efterhand och ansåg att det inte ens skulle ha varit frispark.

– Jag vet inte... Det är klart som fan att det inte är så man vill, man vill inte få ett rött kort i en sådan här match på ett sådant sätt, säger han.

– Uppförsbacken blev ju längre än om vi hade fått spela med elva, så är det.

Hammarby började dock bäst och hittade snabbt rätt i Lech Poznans aggressiv, höga press.

Efter att ha lokaliserat gästernas något svajigare lagdel – mittbackarna Lubomir Satka och Djordje Crnomarkovic – radade hemmalaget upp ett par klara målchanser.

I 15:e minuten lyfte Paulinho in bollen bakom mittbacken, Aron Johannsson tog ner den med högern och drog till med vänstern. Men det var ett anfall som ändå inte räckte för att överlista Filip Bednarek. Målvakten fick upp högerarmen och stoppade Johannssons avslut.

Nästa kanonräddning från Lech Poznans målvakt dröjde inte länge.

Tre minuter senare var Hammarby nämligen igenom igen – Gustav Ludwigson efter Johannssons lyftning – och den här gången räddade Bednarek med en benparad.

ANNONS

– Så här i perspektiv är det alltid så att vi borde ha gjort mål på våra chanser, för vi hade ett par bra chanser, säger Billborn.

Europa League över

I stället var det Lech Poznan som stod för målen: Pedro Tiba i 56:e, Jakub Kaminski i 90:e och Filip Marchwinski på tilläggstid.

0–3-förlusten på Tele2 arena innebär att Hammarby har kvalspelat färdigt i Europa League.

För Lech Poznan, med svenske anfallaren Mikael Ishak i laget väntar antingen Ofi Kreta eller cypriotiska Apollon Limassol i tredje kvalomgången den 24 september.

IFK Göteborg, Djurgården och Malmö FF kvalspelar på torsdagskvällen mot FC Köpenhamn, Europa FC respektive Budapest Honvéd

Anders Wallin/TT

.

ANNONS