Almen Bibic bars ut på bår, men ska efter omständigheterna må bra.
Almen Bibic bars ut på bår, men ska efter omständigheterna må bra.

Bibic ut på bår när Linköping vann

Nick Sörensen var på isen då lagkompisen Almen Bibic knockades, föll handlöst och bars ut på bår. Trots många tankar fortsatte 23-åringen att leverera för Linköping. Med ett mål och en assist låg han bakom vändningen från 1–2 till 4–2 mot Timrå.

ANNONS
|

Efter 7.51 av den första perioden skulle Linköpings back Almen Bibic tackla Timrås forward Patrik Blomberg. I stället var det Bibic som åkte på en rejäl smäll då hans haka verkade träffa Blombergs axelkåpa.

Han föll handlöst till isen och publiken höll andan då läkarna fixerade nacken och bar ut honom på bår. Efter matchen fick lagkamraterna veta att läget med Babic var bra efter omständigheterna.

- Det var väldigt otäckt och det är klart att tankarna snurrar när ens lagkompis råkar ut för något sådant. Men på något sätt måste man ju försöka slå bort det och fokusera på matchen, säger anfallaren Nick Sörensen.

ANNONS

Medvetslös

Ett stundtals darrigt Linköping tappade 1-0 till 1-2 och hade framför allt problem med gästernas förstakedja Sebastian Collberg (som satte andra målet), Ludvig Rensfeldt och Filip Hållander.

- I pausen var det en del snack om att vi måste försöka vända underläget för Bibics skull. Då fick vi rapporter om att han var på sjukhuset och att läget såg mer stabilt ut. Först var han ju medvetslös efter smällen. Det var riktigt läskigt. Jag var på isen när det hände, men såg först inte hur illa det var.

Östgötarna fick bättre fart i mittakten, och vände till 3-2.

Lukas Bengtsson pangade in kvitteringen i powerplay, och Broc Little gav hemmalaget ledningen bara 43 sekunder senare.

Den första fullträffen assisterade Nick Sörensen till, och det var även han som skickade upp pucken till 1-0 i nättaket. Totalt är 23-åringen därmed uppe i sju mål och två assist efter nio omgångar.

Många skador i fjol

Chansen är med andra ord ganska stor att han slår sina 22 poäng från förra säsongen.

- Fjolåret blev sönderhackat av skador, det är bara att glömma både för mig och för laget. Nu befinner jag mig i en betydligt bättre form, jag orkar mer och har ett annat självförtroende. Jag vågar ta för mig mer på planen, säger Nick Sörensen.

ANNONS

Timrå tryckte på ordentligt framåt i sista perioden. Men Linköpings målvakt Jonas Gustavsson och ett offrande försvar vägrade att släppa någon mer puck förbi sig.

Dan Pettersson ökade i stället på till 4-2 och Linköping tog sin sjätte raka hemmavinst – 26-9 i målskillnad på hemmais – och är kvar i serieledning, medan Timrås svit på tre segrar i följd bröts.

- Vi hade chanser att kvittera i sista perioden, men Linköping var effektivare. Deras spetsspelare klev fram, säger Timrås tränare Fredrik Andersson.

TT

ANNONS