Roger Sandberg.
Roger Sandberg.

Bevakaren Sandberg: "Ska göra det vi är bra"

Styrkor och svagheter är bra att veta. Men enligt landslagets bevakare Roger Sandberg handlar Sveriges EM-kvalmöte med Norge mest om en sak.

ANNONS
|

Roger Sandberg säger att Lars Lagerbäck, Norges förbundskapten, har överraskat med en detalj.

En del som han givetvis tror kommer prägla tisdagskvällens matchbild på Ullevål.

"Högre försvarsspel"

- Om man tittar på deras matcher från sommaren och framåt spelar de med ett mycket högre försvarsspel än vad han gjorde med Island eller med Sverige. De jobbar mycket med direkt återerövring och försöker vinna tillbaka direkt när de tappar bollen, och det har varit en framgångsfaktor för dem under hösten, säger Sandberg.

ANNONS

- Jag tror det kommer vara en del av deras matchplan.

Utöver nya taktiska direktiv i försvarsspelet har bevakaren konstaterat att norska landslaget agerande är välorganiserat och med tydliga roller, spelarna är starka på fasta situationer och duktiga i kontringsspelet.

Sandberg lyfter även fram tre skickliga spelare men allra främst tycker han att anfallaren Joshua King, som spelar i Premier League-laget Bournemouth, är en som kan ställa till problem för svenska försvarsspelet.

"Bättre laget"

Å andra sidan är det inget som oroar honom inför mötet i Oslo, och han tror att landslaget har chans till tre nya poäng om förbundskapten Janne Anderssons manskap gnuggar vidare med på samma vis som i tidigare matcher.

- De har nog bra koll på oss och vi har nog bra koll på dem. I slutändan hoppas jag att vi är det bättre laget och att det är det som avgör, säger Roger Sandberg.

ANNONS

- Men det kommer bli stentufft, om vi kommer upp på normal nivå har jag stora förhoppningar.

Oslo, TT:s utsände

ANNONS