Charlotte Kalla fick slita i Falun och missade kvartsfinalen i sprinten.
Charlotte Kalla fick slita i Falun och missade kvartsfinalen i sprinten.

Besviken Charlotte Kalla utslagen

Hela tolv svenskar gick vidare från kvalet i skidsprinten i världscupen i Falun. Charlotte Kalla var inte en av dem.

ANNONS
|

Charlotte Kalla on kom på 41:a plats i sprintkvalet, slagen med 14,38 sekunder av kvalsegraren Maja Dahlqvist på den 1,4 kilometer långa banan. Det märks tydligt att Charlotte Kalla brottas med sitt skidliv just nu.

Hon blev utan individuella medaljer i skid-VM i Seefeld och har blivit överskuggad av Frida Karlsson och Ebba Andersson i vinter. Inte heller i Faluns sprint får hon spela en huvudroll

- Jag hade hoppats få åka kvartsfinal. Det hade varit bästa träningen för att bli en bättre skidåkare. Men nu är jag för långt efter för att gå vidare, säger Charlotte Kalla.

ANNONS

Hon förklarar att det är tekniken som är det stora problemet:

- Det känns som om formen varit bra hela veckan och den har inte försvunnit över en natt. Nu måste jag tygla viljan mer inför kommande tävlingar. Nu har jag i alla fall fått en genomkörare och grundformen är god, även om jag inte fick ut den i dag.

Annars var det Maja Dahlqvist som gav det bästa svenskbeskedet när hon vann kvalet med Jonna Sundling på andra plats och Stina Nilsson på tredje. De tre som åkte finalen i VM-sprinten.

TT

ANNONS