Padelanläggningen i Villshärad, som hotas av rivning.
Padelbanorna i Villshärad ska rivas innan den 26 augusti enligt beslut i Byggnadsnämnden, men helgens deltävling i Swedish Padel Tour blir ändå av som planerat. Bild: Johan Persson/Arkiv

Beskedet: Padeltävlingen genomförs som förväntat

I helgen ska Swedish Padel Tour besöka Villshärad. Efter att ha flaggat om att tävlingen kunde ställas in har anläggningens ägare Per Boström meddelat att tävlingen kommer att bli av. Nu väntas flera av Sveriges största padelstjärnor komma till tävlingen, där en Halmstadbo är toppseedad i herrklassen.

ANNONS
LocationVilshärad||

På onsdagen meddelade ägaren för Vilshärads padelbanor, Per Boström, att det fanns en risk att helgens Swedish Padel Tour i Vilshärad kunde tvingas ställa in. Anledningen är att kommunen vill att banorna ska vara borta den 26 augusti, annars väntar sanktionsavgifter då anläggningen saknar bygglov.

LÄS MER: Ägaren vill ha mer tid för rivning – hotar lägga ned helgens turnering

På torsdagen berättar Boström dock att helgens tävling kommer att genomföras som planerat.

– Vi kör vidare med full kraft för att kunna genomföra. Jag vet inte riktigt hur det blir med vädret så det är ett orosmoment med utebanorna. Men vi håller på och riggar för fullt. Det kommer att bli tävling, säger Boström.

ANNONS

Halmstadspelare bland favoriterna

Tävlingen i sig är den andra i årets Swedish Padel Tour, den högsta touren för padeln i Sverige. Favoriter i herrklassen är Simon Vasquez och Cayetano Racafort, medan Åsa Eriksson och Baharak Soleymani är stora favoriter i damklassen.

På banorna blir det även celebert besök i form av förre tennisproffset Jonas Björkman, som spelar i par med Fredrik Nyberg från Stockholm.

I damklassen saknas flera av de topprankade spelarna, bland annat på grund av mammaledighet, arbete och vistelser utomlands.

– Det ger plats för lite yngre förmågor, så det ska bli spännande att se de spela mot de bästa och se hur de står sig, säger Robert von Schéele, en av två tävlingsledare.

John Larsson, Halmstad padel club, spelade final tillsammans med Oscar Axelsson i Swedish Padel Tours deltävling i Halmstad 2019.
John Larsson tog sig i fjol till final tillsammans med Oscar Axelsson. I år är han en av förhandsfavoriterna, men då i par med Pablo Figueroa från Båstad. Bild: Johan Persson/Arkiv

På herrsidan kommer de främsta spelarna till start och bland favoriterna finns en Halmstadsspelare i form av John Larsson.

– Det enda toppseedade svenska paret är vår egen John Larsson tillsammans med Pablo Figueroa från Båstad. Jag hoppas att de kan vara med och försvara sin seedning och ta sig till final, säger von Schéele.

Många Halmstadinslag i tävlingarna

I övrig finns det en hel del lokala inslag i de olika klasserna. Bengt Arman och Henrik Svensson vann B-klassen senaste deltävlingen och spelar nu i A-klassen, medan Oscar Axelsson spelar tillsammans med Isak Arvidsson, som lämnat Halmstad för Ängelholm.

ANNONS

– De har väl en bra chans att kunna vara med och skrälla lite grann till en semifinal eller liknande, säger Robert von Schéele.

På damsidan kommer Julia Gustafsson, i par med Malin Talcoth, och Ann Roslund, i par med Emelie Carlsson, att utgöra Halmstadinslagen.

Swedish Padel Tour är den största touren för padel i Sverige, och som Sveriges motsvarighet till World Padel Tour har den gott anseende i padelvärlden.

– Det är klart att vara en av de åtta utvalda och dessutom vara den första någonsin att få tilldelas en deltävling utomhus är stort, säger Robert von Schéele.

Finaltiderna i helgens tävlingar:

  • Damer A: Söndag 13.00
  • Herrar A: Söndag 14.00
  • Damer B: Lördag 14.00
  • Herrar B: Lördag 15.00
  • Flickor 18: Fredag 21.00
  • Pojkar 18: Fredag 21.00
  • Pojkar 14: Lördag 18.00

Flickor 16 och Pojkar 16 spelas som raka gruppspel utan final där klassens fyra lag möter varandra en gång.

ANNONS