Sofia Arvidsson skulle ha gjort sitt andra år som turneringsdirektör för damernas WTA-tävling i Båstad i sommar, men på fredagen kom beskedet att turneringen ställs in på grund av coronapandemin.
Sofia Arvidsson skulle ha gjort sitt andra år som turneringsdirektör för damernas WTA-tävling i Båstad i sommar, men på fredagen kom beskedet att turneringen ställs in på grund av coronapandemin. Bild: Christian Öhrnberg/Bildbyrån/arkiv

Beskedet: Coronaviruset stoppar Båstadtennisen

Det blir inga tennisfester i Båstad i sommar. Coronaviruset sätter stopp för både herrarnas och damernas tourtävlingar.
– Ett väldigt tråkigt beslut, men ganska väntat, säger Sofia Arvidsson, turneringsdirektör för damtävlingen.

ANNONS
|

Beskeden kom från proffstennisens organisationer ATP (herrarna) och WTA (damerna) på fredagseftermiddagen.

ATP ställer in alla turneringar som var planerade under juli, inklusive Nordea Open (tidigare Swedish Open) i Båstad 13–19 juli.

WTA stoppar Båstadtävlingen, som skulle ha spelats 6–11 juli, samt tre andra turneringar, men skjuter upp besluten om tävlingarna i Karlsruhe och Palermo till juni.

Sofia Arvidsson, som skulle ha gjort sitt andra år som chef för damupplagan i Båstad, hade beskedet på känn. Hon säger till HP:

– Det är ett väldigt tråkigt beslut, men ganska väntat med tanke på rådande situation. Liv och hälsa får gå i första hand och än så länge är det inte under kontroll, det här viruset.

ANNONS

– Man har så klart hoppats in i det sista, för en sommar utan tennis i Båstad känns inte som en riktig sommar. Det hör liksom ihop. Men det är speciella tider just nu.

Det är lång tradition som nu bryts i Bjäremetropolen. Herrarnas Swedish Open har spelats sedan 1948. Damturneringen har en kortare historia, men återkom 2019 efter ett års uppehåll.

Klarar ni ett år utan tävling ekonomiskt sett?

– Ja, Nordea Open har en väldigt rutinerad och stabil ägarkonstellation. Så vi ser fram emot nästa år i stället, svarar Sofia Arvidsson.

Halmstads förra tennisstjärna, som avslutade sin aktiva karriär 2016, har också annat att se fram emot redan i sommar då hon väntar sitt första barn.

Om hon finns med som turneringsdirektör även 2021 återstår att se. Något avtal är inte klart – men får hon själv råda så blir det så:

– Ja, det hoppas jag. Jag är gärna med så klart. Det är lite av en höjdpunkt på sommaren att vara i Båstad med tennis.

Herrtävlingens turneringsdirektör Christer Hult kommenterar situationen på Nordea Opens hemsida. Han säger:

”Detta är naturligtvis oerhört tråkigt för alla tennisintresserade, funktionärer, partners och näringsidkare i Båstad men i en sådan här extremt svår situation där hela världen drabbas känns det som ett självklart beslut. Vi har stor respekt för den pågående pandemin och då är säkerheten för våra gäster, personal och spelare av högsta prioritet”.

ANNONS

LÄS MER:Hoppet snart ute för Båstadtennisen

ANNONS