ÖSK:s Nahir Besara (höger) gjorde tre mål före halvtid mot Göteborg.

Besara hade lekstuga mot Göteborg

En tung vår med måltorka. Men sedan uppehållet har Nahir Besara hittat superformen. Efter 36 minuter mot IFK Göteborg hade ÖSK-anfallaren gjort tre mål och en assist.

|

Nahir Besara lekte fotboll och gjorde i precis som han ville – framför allt i första halvlek inför en smått chockad hemmapublik – när ÖSK till sist besegrade Göteborg med 4–2 i regnrusket på Behrn arena.

Efter bara 36 minuter hade alltså Besara levererat tre mål och en assist. På samma arena där han för två veckor sedan hade blivit tvåmålsskytt när Örebro besegrade Norrköping med samma siffror i den allsvenska omstarten.

Tuff vår

Inför säsongen pekades Besara ut att ta över proffsflyktade Astrit Ajdarevićs stjärnroll i Örebro. Men för Nahir Besara väntade en tuff vår, anfallaren hade förtvivlat svårt att hitta målet och självförtroendet blev rejält sargat. Men sedan målskytten Kennedy Igboananike gått skadad har han klivit fram och börjar leverera.

- Det är klart att man tvivlade på sig själv ett tag, med tanke på rollen som jag har i laget. Men jag är nöjd med min poängskörd på slutet, jag är ju här för att leverera, säger Besara.

TT: Kan du förklara den poängmässiga förvandlingen sedan i våras?

- Jag tränar extra hårt och kört extremt nu. Jag känner mig starkare och orkar komma med mer i lägena och jag är alltid med där i boxen.

Sedan passar Nahir Besara på att hylla sina tränare.

- Tränarna har gett mig förtroende match efter match, trots att man kanske inte alltid har förtjänat det. Nu ger man tillbaka kan man säga.

Efter tio minuter började Nahir Besara-showen på Behrn arena.

+ Först rullade en fri Besara bollen förbi målvakten Pontus Dahlberg.

+ Sex minuter senare spelade Nahir Besara fram till Nordin Gerzic som ökade på ledningen när han en bit utanför straffområdet tryckte till bollen in mot ena hörnet.

+ Efter 21 minuter högg Besara på en målvaktsretur och skickade in 3-0 i öppet mål.

+ Efter 36 minuter fullbordade Besara sitt hattrick efter att ha placerat bollen iskallt mellan benen på täckande backen David Boo Wiklander.

Blåvitt reducerade

TT: Hur gick tankarna efter din superhalvlek?

- Jag kände bara, snälla domaren blåst av den här matchen. Matchen var slut kan man säga. Men det var kanske också med den inställningen vi kom ut i andra halvlek och det är därför de kommer in i matchen, säger Besara.

IFK Göteborg ryckte upp sig rejält i andra halvleken och hittade målet två gånger om.

Efter en timme tryckte Göteborgs försvarare David Boo Wiklander in en retur och kvitterade till 4–1. Och fem minuter senare gjorde Emil Salomonsson 4–2 på straff.

Efter matchen fick några Göteborg-spelare möta fansen för att försöka ge en förklaring vad som hände i första halvleken samtidigt som klacken skanderade ”avgå Jörgen Lennartsson”.