Emma Berglund (vänster) lämnar allsvenskan för PSG. Arkivbild.
Emma Berglund (vänster) lämnar allsvenskan för PSG. Arkivbild.

Berglund till PSG: "Ska bli häftigt"

Den svenska EM-truppen har fått ytterligare ett utlandsproffs. Landslagsbacken Emma Berglund lämnar allsvenska FC Rosengård för franska Paris Saint-Germain.

ANNONS
|

Övergången bekräftades av den franska klubben på fredagen, dagen före Sveriges EM-genrep mot Mexiko i Falkenberg.

Mittbacken Emma Berglund, som försöker utmana i första hand Nilla Fischer och Linda Sembrant om en plats i den svenska EM-startelvan, var plötsligt mest populär bland journalisterna inför Sveriges träning i Göteborg.

- Det ska bli jättekul att uppleva någonting nytt, jag har ändå spelat i allsvenskan i över tio år, säger Emma Berglund, vars kontrakt med PSG sträcker sig till sommaren 2019.

ANNONS

Dålig koll

Någon större koll på sin nya klubb och liga har hon dock inte, trots att både Caroline Seger, Kosovare Asllani och Lisa Dahlkvist tidigare har spelat i PSG.

- Jag har egentligen ingen aning om vad jag förväntar mig. Jag har absolut inte suttit och följt franska ligan, men den har många bra spelare och nu får jag chansen att inte bara träna med dem utan även spela mot dem, säger Emma Berglund.

- Jag hoppas så klart att det här ska få mig att komma till en ny nivå.

"Tillför erfarenhet"

Tränaren Petrice Lair är nöjd med sitt senaste nyförvärv:

"Emma kommer att tillföra massor av erfarenhet som försvarare. Hon är väldigt skicklig i hur hon spelar upp bollen, och kommer utan tvekan bli en stor tillgång för vårt mittförsvar och vår backlinje generellt", säger han till PSG:s hemsida.

ANNONS

PSG har tagit sig till Champions League-final två gånger, senast i år när man föll mot Lyon i den helfranska finalen.

Emma Berglund inledde sin karriär i Umeå som hon var trogen fram till 2015 när flytten gick till Malmö och Rosengård, där hon har varit lagkapten de senaste åren.

TT

Fakta: Emma Berglund

Född: 19 december 1988 i Umeå

Klubb: Paris Saint-Germain

Position: Mittback

Tidigare klubbar: Umeå IK (2006–2014), FC Rosengård (2015–2017)

Landskamper/mål: 53/1

Främsta meriter: OS-silver 2016, 4 SM-guld (med Umeå IK 2006, 2007 och 2008 och med FC Rosengård 2015), tvåa i Champions League med Umeå 2006 och 2007,

ANNONS