Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Bekräftat: Isak Pettersson klar för fransk ligaklubb

Förre Halmstads BK-målvakten Isak Pettersson flyttar till Frankrike.
Han är klar för Toulouse FC, som är topplag i Ligue 2 – och där förre franske världsmästarmålvakten Fabien Barthez ingår i ledarstaben.
– Det är coolt så klart och häftigt att man får tips av honom, säger Isak Pettersson.

Genevad/Veinge-fostrade Isak Pettersson lämnade Halmstads BK för IFK Norrköping vintern 2017/18.

Han har därefter gjort tre framgångsrika säsonger med östgötarna i Allsvenskan och även fått debutera i A-landslaget.

Men hans kontrakt med Norrköping gick ut efter den gångna säsongen. Redan i somras stod det klart att han ville söka sig vidare och gav sin agent, Jonas Svensson, i uppdrag att söka efter en lämplig klubb utomlands.

Har skrivit på ett 2,5-årsavtal

Nu har 23-åringens önskan blivit uppfylld.

Han har skrivit på ett 2,5-årsavtal med Toulouse FC, som ligger på andra plats i Ligue 2 och siktar på att direkt återta den plats i högstaligan, Ligue 1, som man förlorade efter förra säsongen.

– Det är skitkul. Det ska bli spännande och roligt, säger Isak Pettersson till HP-sporten.

– När det kom på tal att de var intresserade så kollade jag runt lite och hade ett snack med presidenten och målvaktstränaren och det kändes jävligt bra. Staden är jättejättefin och klubben är otroligt proffsig så det var ett enkelt val till slut.

Fanns det även andra klubbar med i bilden?

– Ja, det fanns intresse. Men Toulouse var ett självklart val.

Isak Pettersson såg i tisdags kväll Toulouse besegra Paris FC hemma med 1–0. På onsdagen gjorde han sitt första träningspass med sina nya lagkamrater.

Hur ser konkurrenssituationen ut på målvaktssidan?

– Vi är fyra målvakter så det är klart att det är en konkurrenssituation. Men jag gillar konkurrens så vi ska sparra varandra.

Vann både VM- och EM-guld

Isak Pettersson fick under träningen även jobba med Fabien Barthez – den spektakuläre legendaren i bland annat Manchester United och Monaco, som vaktade målet när Frankrike vann VM-guld 1998 och EM-guld 2000.

– Han är inte med hela tiden, men han är med lite då och då. Jag körde med honom och målvaktstränaren i dag. Det är coolt så klart och häftigt att man får tips av honom, att han kan dela med sig av erfarenheter. Det kommer att vara nyttigt.

Hoppas du att flytten ska öka dina egna chanser att ta en plats i det svenska landslaget med tanke på EM i sommar?

– Det gick bra i Norrköping och det är klart att kan man göra det bra i Toulouse så är det ju ett steg till, då blir det kanske mer konkurrenskraftigt. Men landslag är som en bonus. De vet vem jag är och jag blev inkallad i höstas och det var svinroligt. Jag ska bara göra mitt bästa här, som alltid, och vill de ha mig där så kommer jag så klart att vilja det med. Men det är upp till Janne (Andersson). Jag ska bara kämpa på tills det kommer.

Isak Pettersson är spelklar för Toulouse per omgående. Nästa match är borta mot Caen på måndag.

LÄS MER: Uppgifter: Haksabanovic jagas av Red Bull-klubb

LÄS MER: HBK-profilens tuffa väg tillbaka efter corona: ”Väldigt trött”

Fler lokala sportnyheter hittar du här