Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Malin Baryard Johnsson, landslagsryttare och sportchef för den internationella hästshowen i Friends arena.

Baryard vill se Springsteen efter Gates

Landslagsryttaren Malin Baryard Johnsson ser Jennifer Gates som en möjlig framtida världsstjärna och konkurrent. I rollen som sportchef njuter hon av att ha lyckats locka amerikanskan till Sverige.

Gates?

Jo, den Gates.

Jennifer, 22, är dotter till Microsoft-grundaren Bill och hans fru Melinda och gör en seriös satsning att nå världstoppen i hoppning. Fredag till söndag tävlar hon för första gången i Sweden International Horse Show i Friends arena.

Det är genom sina internationella kontakter och i rollen som tävlingens sportchef Malin Baryard Johnsson lyckats locka hit Jennifer Gates.

Skolas av världsettan Smolders

Den svenska landslagsstjärnan, en av fyra i laget som tog VM-silver i nationshoppningen i Tryon i september, är nyfiken på den unga amerikanskan och på hur långt hon kan nå. Gates ingår sedan en tid tillbaka i världsettan Harrie Smolders team.

- Hon har alltid ridit, hon är en hästtjej från början men har först det senaste året klivit upp på högre nivå. Hon hoppade in i Smolders team i början av sommaren och de gör väldigt mycket tillsammans. Meningen är att han ska lotsa fram henne och ge henne bästa möjliga hjälp.

- Jag kan inte mycket om henne annars, men jag vet att han (Smolders) är en extrem duktig coach som tar det i hennes takt. Hon lägger verkligen manken till och vill bli riktigt bra och hon har ju förutsättningarna ekonomiskt.

Pengar inte allt

Men riktigt så enkelt är det inte att pappa Bill bara slantar upp tio miljoner dollar, köper en meriterad mästerskapshäst och vips kommer framgångarna.

- Så är det självklart inte. Jag tror inte att hon slår någon här, men jag hoppas att hon kommer tillbaka och gör det, säger Baryard Johnsson.

Och fortsätter:

- Hon har med all säkerhet redan bra hästar. Självklart är det så att hon har jättefördelar, men starka sponsorer och hästägare är ett måste för alla för att lyckas. Alla måste ha de bästa hästarna, men visst kommer det att hjälpa henne på vägen med en sån pappa.

TT: Finns det en extra säkerhet kring henne med tanke på vem hon är dotter till?

- Jag har ingen aning. Hon är en väldigt tillbakadragen person, lugn. Hon syns inte och hon märks inte. När man ser henne... i den här miljön är det en helt vanlig hästtjej. Jag som sportchef ser till att hon får komma hit och rida, men jag kan tänka mig att hon har folk runt sig som håller sig diskreta.

Vill se Springsteen i Friends

TT: Kan man utgå från att det finns en säkerhetsapparat kring henne?

- Det borde det finnas, absolut.

En av Baryard Johnssons främsta förhoppningar som sportchef är att locka en annan kändisdotter till showen – Jessica Springsteen.

- Det är ingen omöjlighet. Jag har lite bra trådar att dra i. Jag har varit i kontakt med henne och hennes pojkvän så det kan nog ske i framtiden

Jennifer Gates får sällskap av landsmaninnan Lauren Hough i Friends.

- Det är extra kul att ha två amerikaner här eftersom det var USA som slog oss i VM. Nu får vi chansen att trycka till dem, säger Baryard Johnsson.

I showen återsamlas VM-silverlaget. Den svenska truppen kryddas dessutom med flera unga ryttare som utmärkt sig i världscupen.

- Vi svenskar är bättre än någonsin, säger Baryard Johnsson.

Hästshowen i Friends pågår torsdag till söndag.