Washingtons Nicklas Bäckström firar målet mot Columbus i Ohio.
Washingtons Nicklas Bäckström firar målet mot Columbus i Ohio.

Bäckström efter milstolpen: "Jag är hedrad"

Med bara 43 sekunder kvar avgjorde Nicklas Bäckström matchen mot Columbus – med sitt 200:e NHL-mål – när hans Washington vann med 3–2. I Pittsburgh fick man inte fira någon seger – men däremot hylla en målvaktslegend på återbesök.

ANNONS
|

Nicklas Bäckström är den femte Washingtonspelaren som når milstopen 200 mål, skriver Reuters.

"Jag är hedrad, men genom åren har jag spelat med många stora spelare som hjälpt mig, så all heder till dem", säger Bäckström på klubbens Twitter.

Direkt efter målet publicerade klubben ett twitterinlägg som löd "200", tillsammans med en bild på Bäckström där han glatt poserar med den historiska pucken.

Bäckström hade även en assist i matchen, vilket även gällde två andra svenskar på isen. Alexander Wennberg passade fram Columbus 1–0-mål och Christian Djoos låg bakom Tom Wilsons 2–1-mål för Washington.

ANNONS

Fleury hyllades

Pittsburgh vann hemma mot Vegas med 5–4. Vegas William Karlsson fortsätter att göra mål, och satte säsongens 28:e i numerärt överläge i inledningen av första perioden. Carl Hagelin hade en assist på ett av Pittsburghs mål.

Mannen i strålkastaren hette dock Marc-André Fleury.

Målvakten, som bytte Pittsburgh mot Vegas inför säsongen, var för första gången tillbaka i sin gamla hemmaborg. Och det fälldes en och annan tår både på läktaren och på isen när Fleury, som bland annat vunnit Stanley Cup tre gånger med Pittsburgh, tackades och hyllades av sin forna hemmapublik.

- Jag var glad att jag hade målvaktsmasken på, säger Fleury till NHL:s hemsida.

Nytt mål av Rakell

Efter två mål senast mot Toronto blev Rickard Rakell målskytt igen. Fullträffen i hans Anaheims förlängningsseger mot Buffalo (4–3) var säsongens 22:a för svensken.

Även mötet mellan Carolina och Philadelphia gick till förlängning. Där drog Philadelphia det längsta strået och vann med 2–1. Carolinas Elias Lindholm gjorde ett mål i matchen i numerärt överläge, hans 15:e för säsongen.

Niklas Kronwall och Henrik Zetterberg noterades båda för assist när Martin Frk gav Detroit ledningen mot Boston. I slutändan var det dock Boston som fortsatte bygga på sin fina form med en 3–2-seger.

ANNONS

Erik Karlsson fick även han en assist, när Ottawa besegrade New Jersey med 5–3.

TT

ANNONS