Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild.

Backkrisen: Lindelöf nobbar, Jansson skadad

Sverige har stora mittbackproblem inför det kommande EM-kvalet. Manchester United-stjärnan Victor Nilsson Lindelöf har lämnat återbud av personliga skäl. Pontus Jansson tvingas tacka nej på grund av skada.

Victor Nilsson Lindelöf tackar nej till fotbollslandslagets inledande EM-kvalmatcher hemma mot Rumänien på lördag och borta mot Norge nästa tisdag.

Svenska fotbollförbundet uppger att återbudet beror på personliga skäl.

"Det är såklart tråkigt att Victor lämnat återbud men jag har full förståelse och respekt för hans beslut", säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets webbplats.

Väntar barn

Mittbacken och hans fru Maja väntar parets första barn med en beräknad födsel i april, men enligt TV4:s Fotbollskanalen är en del i Lindelöfs beslut att hans nära vän John Guidetti (till vardags i spanska Alavés) petats från EM-kvaltruppen. Det senare har ingenting med saken att göra, säger landslagsledningen.

- Det har det absolut inte, säger landslagschefen Stefan Pettersson till Aftonbladet.

Victor Nilsson Lindelöf har varit given i förbundskaptenen Janne Anderssons lagbygge sedan denne tog över 2016. Han har även stått för en fin säsong i klubblaget Manchester United, där han har varit självskriven i mittförsvaret.

Tinnerholm och Papagiannopoulos

Vem som nu tar den vakanta mittbacksplatsen bredvid Andreas Granqvist i EM-kvalet är mycket oklart. För bekymren i backlinjen slutar inte med Lindelöf. Den mest troliga ersättaren, Pontus Jansson, ådrog sig en smäll mot knäet i Leeds match mot Sheffield United i helgen. På söndagskvällen kom beskedet att också han står över samlingen.

New York Citys högerback Anton Tinnerholm och FC Köpenhamns mittback Sotirios Papagiannopoulos har kallats in som ersättare i truppen, som samlas i Stockholm på måndagen för första träningen inför lördagens match.

Landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson skriver i ett sms till TT att de hänvisar till måndagens presskonferens för fler frågor.