Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Snabb i Estland. Hampus Anderberg slutade totalfyra i Tour of Estonia.

Bästa hittills för Hampus Anderberg

Halmstads cykelproffs Hampus Anderberg, 21, nådde sin största framgång hittills när han trampade i mål som totalfyra i Tour of Estonia med landslaget.

– Jag har känt mig väldigt stark under hela säsongen så det var skönt att äntligen få göra ett riktigt bra resultat också. Det behövs alltid för huvudet, att få något tillbaka för allt arbete man gör, säger han.

Tour of Estonia, ett 2.1-lopp på internationella cykelförbundet UCI:s skala, hade samlat ett 70-tal cyklister från 15-talet länder.

Hampus Anderberg, som till vardags är proffs i danska Christina Jewelry-Kuma-stallet, var med i utbrytarkvartetten som spurtade om segern på första etappen mellan Tallinn och Tartu, men dömdes som trea efter målfoto.

– Det var väldigt tajt. Jag kanske drog i gång spurten lite tidigt, men jag är ändå rätt nöjd, säger han.

På andra och sista etappen, ett GP-lopp inne i Tartu, gick han i mål med huvudklungan, men halkade ned till fjärde plats i sammandraget.

– Vi skulle egentligen försöka sätta press på de två som låg före mig i totalen, men tyvärr vann han som låg fyra ett spurtpris under dagen, fick bonussekunder och gick om mig i stället. Det var lite synd, men inte så mycket att göra åt.

Förra helgen vann Hampus Anderberg den tredje deltävlingen i SWE Cup i Ystad. Han hade gått loss ihop med danske tempomästaren Martin Toft Madsen och vann spurten.

Fler lokala sportnyheter hittar du här