Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Avsnitt 13: Janne Anderssons besked om Zlatans landslagsframtid

Fem spelare har tackat för sig i landslaget efter EM.
Men förbundskapten Janne Andersson hoppas att Zlatan Ibrahimovic fortsätter – och ska snart ringa Milanstjärnan för att prata om landslagsframtiden.
– Är han frisk och själv vill är han definitivt med, säger Janne Andersson i HP:s sportpodd Bakom rubrikerna.

Förbundskapten Janne Andersson är hemma i Halmstad på semester och gästar HP:s sportpodd Bakom rubrikerna. Där berättar Janne Andersson bland annat om de tunga känslorna efter EM-uttåget, sätter betyg på den svenska insatsen, ger sin syn på filmningar och VAR, pratar kändisskap, halländsk fotboll, vad han gör i sommar och avslutar med att briljera med sitt bildminne i HP:s test.

I podden ger förbundskaptenen också sin syn på att fem spelare, Andreas Granqvist, Sebastian Larsson, Mikael Lustig, Marcus Berg och Gustav Svensson, nu tackar för sig i landslaget.

– Det är fem spelare som är födda 85-87 som varit med väldigt många år och varit kulturbärare. Spelare som är bra fotbollsspelare men som dessutom har en erfarenhet och personlighet som gör att de både på och utanför planen säkerställer en viss nivå i allt man gör, säger Janne Andersson och fortsätter:

– Det är ytterst mitt jobb som ansvarig att pusha rätt spelare att ta rätt kliv nu så vi gruppdynamiskt går vidare. Det kommer inte bli tomt, men det kommer bli en övergångsperiod för det är tunga namn som slutar som haft väldigt stor påverkan under mina fem år och även innan dess.

Janne om ny lagkapten: ”Inte pratat än”

Janne Andersson berättar att han har en rätt klar bild i sitt huvud över vem som kan bli ny lagkapten.

– Men jag har inte pratat med vederbörande ännu, det kommer jag göra de kommande veckorna i god tid innan nästa samling.

Hur tänker du kring lagkapten långsiktigt, det finns ju en 40-åring i Italien som varit det?

– Utöver de som var med i EM kommer jag även ringa Zlatan. Jag sa från början att han inte kunde vara lagkapten när han kom in för han kom till oss efter att ha varit borta fem år. En lagkapten ska finnas med och ha lite mer koll på hur saker och ting fungerar så vi får se.

Vill ha med Zlatan i VM-kvalet

Zlatan Ibrahimovic, som fyller 40 år den 3 oktober, missade EM på grund av en skada men Janne Andersson berättar att Milan-anfallaren, som gjorde comeback i landslaget i mars, i högsta grad finns med i hans planer för det stundande VM-kvalet.

Är Zlatan med i VM-kvalet om han säger att han är tillgänglig?

– Är han frisk och hel är han definitivt med om han vill. Jag har inte ändrat mig sedan i mars när jag såg vad han tillförde då. Är han bara frisk och hel och känner att han har energin, då vill jag ha med honom. Han har sådana kvaliteter fortfarande som vi kan ha glädje av i vårt landslag. Jag har inga begränsningar där. Vi får se hur det blir framöver.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!