Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

GÖTEBORG 20190421

Avgjorde första finalen – tackar nej till VM

Han avgjorde första SM-finalen – sedan stängde Joel Lundqvist dörren till VM-spel.

Inte ens det faktum att brorsan Henrik Lundqvist tackat ja till VM i Bratislava har fått honom på andra tankar.

Joel var ju lagkapten och vann sitt tredje och sista VM-guld tillsammans med Henrik Lundqvist i Köln för två år sedan.

Det var första och sista gången tvillingbröderna spelade VM ihop. Sajten rakapuckar.com var först med nyheten i lördags, för TT utvecklar Joel Lundqvist sitt nej till vidare landslagsspel:

- Jag har inte haft någon dialog på hela säsongen egentligen. Jag vet att jag var med i någon visumtrupp till Moskva, men vi har ju spelat CHL också. Jag går in på mitt sista år nästa säsong i Frölunda och behöver fokusera på det, sade Lundqvist som gjort 146 landskamper och senast spelade med Tre Kronor i OS.

Mål med låret

Lundqvist visade ännu en gång att han är som bäst när det gäller som mest. Han är på jakt efter sitt fjärde SM-guld med Frölunda och var i händelsernas centrum i den första finalen.

Han tog plats framför Djurgårdsmålvakten Adam Reideborn och styrde in det matchvinnande fjärde målet i numerärt överläge – med baksidan av låret – sedan backen Brandon Gormley avlossat stora kanonen från blålinjen.

- Den tar på insidan lår. Det är alla övningar med baksida lår man får tacka där, skämtade Lundqvist.

Det var Frölundas andra raka mål i numerärt överläge i matchen och tog laget från 2–2 till 4–2 under andra delen av mittperioden.

- Det är viktigt, skönt att ha med sig. Vi har kommit till final utan att det varit på topp. Samtidigt vet vi att vi behöver ha ett bra powerplay om vi ska vinna, sade han.

"Var tajt på"

Lundqvist var också inblandad i Frölundas 2–1-mål genom backen Jakob Moverare. Frölundastjärnan skymde Reideborn och touchade också hans målvaktsklubba. Men efter en lång videogranskning godkändes målet.

- Jag kände att jag var tajt på. Jag hade en kontakt inledningsvis, men såg att jag balanserade precis på rätt sida linjen (vid målgården), sade han.

Annars var Lundqvist inte hundraprocentigt nöjd med Frölundas insats. Laget hade ju varit spelledigt i en vecka och var en aning ringrostigt.

- Det finns grejer vi vill göra bättre. Djurgården gör det svårt för oss stundtals. Det är en tuff motståndare. Det är viktigt hur vi pressar dem så att de inte får mycket fart i mittzon, sade han.

Vinsten var det viktiga.

- Mentalt är det jätteskönt att få den på hemmaplan och bygga på det därifrån. Sedan vet vi att det är en vinst av fyra som behövs. Mer än så är det inte.