Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Nilsson Lindelöf och Robin Olsen är båda i farten på onsdagskvällen när Manchester United och Roma ska försöka nå spel i Champions Leagues kvartsfinaler. Arkivbild.

Avgörande kväll för svenska stjärnorna

Säsongen går in i sitt avgörande skede och för Victor Nilsson Lindelöf och Robin Olsen väntar en hektisk tid. Om det går som de tänkt sig, vill säga. Landslagsstjärnorna ansluter till EM-kvalsamlingen om två veckor men först ska de hjälpa sina klubbar till kvartsfinal i Champions League.

Nästa vecka tar förbundskaptenen Janne Andersson ut truppen till EM-kvalstarten mot Rumänien och Norge.

Mittbacken och målvakten är förstås givna i startelvorna. Det är en mening som numera också kan skrivas när det handlar om deras status i Manchester United och Roma.

Under managern Ole Gunnar Solskjærs ledning har Nilsson Lindelöf växt ut till en klippa i mittförsvaret, men norrmannen tonar ned sin roll i det hela.

"En fantastisk kille"

Till NBC Sports säger han:

- Jag har suttit med honom med min norska och hans svenska, det är skönt att få den kopplingen att vi kan prata våra egna språk. Ibland känner jag att det gör honom mer bekväm. Victor är en fantastisk kille. Han ska få barn snart. Han kommer bli en man och han mognar.

Solskjær framhåller i stället Zlatan Ibrahimovics betydelse för Nilsson Lindelöfs utveckling.

- Det är inte enkelt att komma till England och Manchester United är en annan nivå med annorlunda krav. Allt blir granskat men han har haft en fantastisk mentor i Zlatan. Zlatan har hjälpt honom mycket med mentaliteten. Ibland tar det tid. Victor hade det tufft i början och nu har han blivit väldigt bra.

I Roma har Robin Olsen i princip varit Eusebio Di Francescos förstaval sedan skåningen flyttade till Rom från Köpenhamn i somras, men på senare tid har Olsen blivit allt mer ifrågasatt.

Press på Di Francesco

Ett skadedrabbat Manchester United står inför uppgiften i åttondelsfinalreturen att försöka vända 0–2 från Old Trafford mot Paris SG på Parc des Princes medan Roma har knappa 2–1 att försvara borta mot Porto.

0–3-förlusten i derbyt mot Lazio gav nytt bränsle åt missnöjet med Di Francesco och en säsong som inte levt upp till förväntningarna efter förra säsongens tredjeplats i Serie A och semifinal i Champions League.

Dessutom fick Olsen en släng av sleven för ingripandet vid Lazio sista mål.

Italienska medier och diverse fotbollssajter spekulerar som vanligt i att en kvartsfinal nu är ett krav för att tränaren ska få behålla jobbet. Paulo Sousa, Christian Panucci och Claudio Ranieri pekas redan ut som kandidater till jobbet om det plötsligt blir ledigt.

Pogba avstängd

- Vi måste verkligen jobba med den mentala biten. Vi är av och på under matcherna, säger Di Francesco till Reuters.

Under Solskjærs tid som vikarierande manager har Manchester United bara förlorat en av 16 matcher – och det var mot just PSG.

Inför returen saknas mittfältsstjärnan Paul Pogba (avstängd) och den långa skadelistan förlängdes i helgen med Alexis Sanchez, som inte spelar igen på runt två månader på grund av en ledbandsskada i ena knäet.