Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ludwig Augustinsson är i matchform.

Augustinsson i rytm redo för kvalpremiären

Cementerad i Werder Bremens startelva och många matcher i benen. Det har gett en Ludwig Augustinsson i form som blickar mot EM-kvalpremiären på lördag.

Det är inte sällan speltid, och oftast bristen på den, blir en huvudfråga för ett svenskt, landslagsuttaget utlandsproffs inför en landskamp.

I fallet Ludwig Augustinsson är det dock en icke-fråga.

24-åringen har startat samtliga matcher i Bundesliga den här säsongen för sitt Werder Bremen.

Vilket i sin tur ger en boost när han drar på sig landslagsoverallen.

- Det är positivt. I och med att jag spelat varenda match den här säsongen har man en bra rytm och man är hundra procent redo. Skönt att ha rytmen när man kommer in i landslaget när det är så pass viktiga matcher, säger Augustinsson efter onsdagens träningspass på Friends arena.

"Kan inte slå mig till ro"

Även om Bremens vitgröna ställ byts ut mot blågult så är, eller åtminstone har den senaste tiden, Augustinsson varit ett självklart förstaval på vänsterbackspositionen.

- Nu har jag spelat många landskamper i rad. Men egentligen känner man sig aldrig riktigt säker, man vill alltid spela bättre och man vill alltid ha mer. Så den där hungern finns där hela tiden. Man vill hela tiden utvecklas snabbare och ta större kliv, säger vänsterbacken.

- Jag kan absolut inte slå mig till ro och tänka att det är min plats. Utan jag måste göra bra matcher hela tiden, det är så jag tänker. Jag tror det är det som tagit mig hit och förhoppningsvis kan ta mig längre i karriären.

Den landslagstrupp som har tagits ut vittnar om ett svenskt landslag som vill vara offensivare och föra spelet mer, likt man gjorde i Nations League-avslutningen mot Ryssland. Något som passar den löpvillige backen som handen i handsken.

- Det offensiva är det man älskar mest och vill vara mer delaktig i. Jag hoppas vi kan hitta det spelet. Jag tror hela laget känner att vi kan ta nästa kliv genom det, säger Augustinsson.

"Många har jobbat hårt"

Defensivt då? Där har inledningen av landslagssamlingen snarare kantats av skadebesked och återbud. Det är däremot inget som oroar tysklandsproffset.

- Så klart vill man ha kontinuitet. Vi vill aldrig vara utan våra bästa spelare. Men det har varit en styrka sedan Janne och Peter kom in. Alla vet hur det fungerar. Ta till exempel Filip Helander som kom in och gjorde det fantastiskt mot Turkiet. Många känner sig ändå trygga i det, så det ska inte vara så stora problem.

TT: Du ligger inte sömnlös och undrar vilka du ska bilda backlinje med då?

- Haha, nej. Det är många som har jobbat hårt. Inte spelat varje match men jobbat hårt varje samling. Jag tror vi har bra styrka bakåt också.